Nyssen läntinen linjastosuunnitelma hyväksyttiin joukkoliikennelautakunnassa

Nyssen läntinen linjastosuunnitelma vuosille 2024–2025 on hyväksytty Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnanssa 15.2.2023. Suunnittelua on edeltänyt lähes vuoden mittainen vuorovaikutusprosessi Länsi-Tampereen ja Ylöjärven asukkaiden kanssa.

Nysse-liikennöinti muilla alueilla suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa myöhemmin tänä vuonna. Myös tarkemmat aikataulut ja vuorovälit suunnitellaan myöhemmin ja vahvistetaan joukkoliikennelautakunnassa loppuvuodesta 2023.

Linjasto otetaan vaiheittain käyttöön koko Nysse-alueella siten, että ensimmäiset muutokset voivat astua voimaan kesäkauden 2024 alussa, osa elokuussa 2024 ja viimeiset ratikkaliikenteen käynnistyessä Lentävänniemeen tammikuussa 2025.

Hiedanrantaan vaihtopysäkki

Linjastosuunnitelmassa on mukana Hiedanrantaan päättyviä liityntälinjoja. Hiedanrannan ratikkapysäkin yhteyteen toteutetaan vaihtopysäkki. Bussit pääsevät ajamaan ratikkapysäkin viereen ja vaihtaminen onnistuu lyhyellä kävelymatkalla ajoratoja ylittämättä. Sekä ratikka- että bussipysäkeille tuodaan katokset ja infonäytöt.

Alueelle suunnitellaan myös autojen liityntäpysäköintialuetta. Järjestely on väliaikainen ja se on käytössä Hiedanrannan keskustan rakentamistöiden ajan. Lopullinen Hiedanrannan keskustaan tuleva vaihtoterminaali toteutetaan myöhemmin, Hiedanrannan keskustan kehittyessä.

 

Jaa sosiaalisessa mediassa