Uutinen
7.2.2023 13.53
Kuvataiteilija Mia Saharla ohjaa Lastenkulttuurikeskus Rullan työpajaa.
Kuvataiteilija Mia Saharla ohjaa Lastenkulttuurikeskus Rullan työpajaa.

Pirkanmaan kulttuuripankki tekee helpoksi kulttuuri- ja taidepalvelujen tilaamisen

Olisipa kiva elävöittää seminaaria sirkusesityksellä tai kutsua juhliin kirjailija lukemaan runojaan! Mutta mistä kulttuurin- ja taiteentekijät löytyvät? Vastaus löytyy osoitteesta kulttuuripankki.fi. Uusi Pirkanmaan kulttuuripankki on Tampereen kaupungin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu, joka tekee helpoksi kulttuuri- ja taidepalvelujen tilaamisen. Kulttuuripankki lanseerataan virallisesti Elämystalousfoorumissa to 9.2.2023.

Kulttuuripankki tuo pirkanmaalaisille kulttuurintekijöille lisänäkyvyyttä ja auttaa heitä tuotteistamaan palvelujaan. Kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä yli 200 kulttuurintekijää ja 170 palvelua.

Kulttuurin ja taiteen tekijät ovat ottaneet ilolla kulttuuripankin vastaan.

- Kulttuuripankki on mitä oivin väylä löytää uusia asiakkaita ja tuoda omia palveluja esille, sanoo kuvataiteilija Janne Laine Mänttä-Vilppulasta.

Kulttuuripankista palveluja voivat tilata kaikki kulttuuri- ja taidepalveluja tarvitsevat tahot paikkakunnasta riippumatta. Tilaajina voivat toimia kunnat, hyvinvointialueet, yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt.

- Kulttuuripankista tilaajat löytävät helposti yhdestä paikasta pirkanmaalaiset kulttuurintekijät ja tilattavat kulttuuri- ja taidepalvelut. Kulttuuripankki kohtauttaa kulttuurintekijät ja tilaajat, lisää kulttuurin saatavuutta ja monipuolista käyttöä, sanoo johtava koordinaattori Anna Szalay Tampereen kaupunkikulttuuriyksiköstä.

Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on kehitetty osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa.

Kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa tukee vuonna 2023 kulttuuripankin lanseerausta yhteensä 42 500 eurolla. Operaatio Pirkanmaassa mukana olevat 20 kuntaa voivat tilata Kulttuuripankista asukaslukuun suhteutetulla summalla Kulttuuritempauksia. Näin kannustetaan luovien alojen pirkanmaalaisia toimijoita tuotteistamaan tilattavat palvelunsa kulttuuripankkiin.

Pirkanmaan kulttuuripankin lanseeraus striimataan Elämystalousfoorumista torstaina 9.2.2023 klo 10–16. 

Lisätietoja

Anna Szalay
Johtava koordinaattori
Puhelin:
044 481 1774
Teksti: Anna Szalay
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa