Tampereen kaupunki kerää Kiovaan generaattoreita: osallistu Generators of Hope -keräykseen

Tampereen kaupunki järjestää generaattorien ja aggregaattien keräyksen ystävyyskaupunki Kiovalle. Laitteet voivat olla käytettyjä, mutta niiden tulee olla toimivia. Keräysaika on 6.–28. helmikuuta.

Kaikki Pirkanmaalla toimivat yritykset ja yhteisöt sekä yksityishenkilöt kutsutaan mukaan keräykseen. Muun muassa Tampereen kauppakamari ja Pirkanmaan Yrittäjät jäsenyrityksineen osallistuvat kampanjaan.

– Tampere ja tamperelaiset ovat tukeneet ystävyyskaupunkiamme Kiovaa viimeisen vuoden ajan monella tavalla, ja tuemme Kiovaa jatkossakin. Nyt osallistumme EU:n yhteiseen kampanjaan. Olisi hienoa, että mahdollisimman monet lähtevät mukaan ukrainalaisten auttamiseksi, sillä yhdessä vaikutuksemme on suurin, Anna-Kaisa Ikonen sanoo.

Jos haluat osallistua Tampereen kampanjaan ja lahjoittaa, ole yhteydessä kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuoriseen, joka on Tampereen kaupungin keräyksen yhteyshenkilö.

Kaikista lahjoituksista tarvitaan perustiedot, kuten ulkomitat, paino ja onko kyseessä uusi vai käytetty laite.

Yhteyshenkilö kertoo tarkemmat tiedot, milloin ja minne lahjoituksen voi toimittaa. Laitteiden noutoja kaupunki ei pysty järjestämään. Tampereen Infra testaa käytettyjen laitteiden toimivuuden.

 – Kun keräysaika on päättynyt, laitteista tehdään listaus. Lähetämme listan sisäministeriön koordinoivaan yksikköön, joka hyväksyttää tavarat Ukrainan hallinnolla. Kun tavarat on hyväksytty, ne toimitetaan varikolta eteenpäin Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta, kertoo Satu Vuorinen.

Lahjoittajien nimet julkaistaan keräysajan päätyttyä Tampereen kaupungin verkkosivuilla.

Generators of Hope on Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsolan ja Eurocities-verkoston hallituksen puheenjohtaja Dario Nardellan yhdessä lanseeraama kampanja, jonka tavoitteena on toimittaa Ukrainaan generaattoreita.  Puhemies Metsola on haastanut kaikki kaupungit ja kunnat mukaan kampanjaan.

EU-tasolla asiasta on sovittu niin, että EU:n pelastuspalvelumekanismi vastaa tämän kampanjan osana Ukrainaan lahjoitettujen tarvikkeiden kuljetuskustannuksista ja logistiikasta. Suomessa sisäministeriö koordinoi tätä osuutta.

Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954. Tampereen kaupunki on tukenut Ukrainaa Venäjän hyökkäyssodan aikana monin eri tavoin. Heti sodan alettua kaupunginhallitus päätti 150 000 euron raha- ja tarvikelahjoituksesta Ukrainalle, ja kesällä 2022 Tampere oli järjestämässä kesäleiriä kiovalaislapsille. Ukrainaan on myös lahjoitettu käytöstä poistettuja TKL:n busseja, joiden kyydissä Ukrainaan on matkannut kaupungin hankkimia ja vapaaehtoisten keräämiä avustustarvikkeita. Symbolisesti tukea on osoitettu muun muassa valaisemalla Tammerkoskea Ukrainan lipun värein.

Osallistu näin

  • Ole yhteydessä Tampereen keräyksen yhteyshenkilöön, kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuoriseen: [email protected], puhelin 040-5388402.
  • Kerro lahjoituksesi perustiedot, kuten ulkomitat, paino ja onko kyseessä uusi vai käytetty laite.
  • Saat yhteyshenkilöltä tarkemmat tiedot, milloin ja minne lahjoituksen voi toimittaa.
  • Järjestä laitteellesi kuljetus.

Lisätietoja

Satu Vuorinen
Tampereen kaupungin yhteyshenkilö:
Puhelin:
040 538 8402
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Veli-Matti Lahdenniemi
Jaa sosiaalisessa mediassa