Uutinen
30.1.2023 10.34

Olkahisissa kunnostetaan Vastarannanpuiston leikkipaikka – anna palautetta suunnitelmasta

Olkahisissa kunnostetaan vuoden 2023 aikana Vastarannanpuiston alueleikkipaikka, ja läheisen pelikentän viereen rakennetaan kuntoilupaikka. Suunnitelmaluonnos on nähtävänä ja kommentoitavana 30.1.–13.2.2023. Suunnitelmaa esitellään Vastarannanpuiston leikkipaikalla torstaina 2.2. kello 13–14.

Suunnitelmaan voi tutustu verkossa www.tampere.fi/viheralueidensuunnittelu , Vastarannanpuiston leikkipaikalla ja Tampereen palvelupisteessä (Frenckellinaukio 2 B).  

Uusia välineitä torniliukumäki, keinut, kiikku, karuselli ja kiipeilykeskus 

Leikkipaikka sijaitsee Vastarannanpuiston itäpäässä asuinalueen läheisyydessä. Leikkipaikan uusia välineitä ovat keinut, torniliukumäki, vastakiikku neljälle, karuselli ja kiipeilykeskus.  Vanhoista leikkivälineistä säilytetään hiekkalaatikko. Leikkivälineiden turva-alueiden pintamateriaalina käytetään turvahaketta. Leikkivälineet turva-alueineen rajataan leikkipaikan muusta alueesta puureunuksella.  Myös penkit ja valaistus uusitaan. Leikkipaikalle istutetaan kolme uutta havupuuta.

Leikkipaikan ja pelikentän lähelle uusi kuntoilupaikka

Pitkäniitynpuiston pelikenttä sijaitsee Vastarannanpuiston leikkipaikan läheisyydessä sen itäpuolella.  Pelikentän ja kunnostettavan leikkipaikan läheisyyteen rakennetaan uusi kuntoilupaikka, jonne tulee säädettävillä vastuspainoilla ja kehonpainolla toimivia ulkokuntoilulaitteita.  

Pelikentälle päätyaidat ja uusi valaistus

Pelikentälle asennetaan päätyaidat, ja kentän valaistus uusitaan. Kentällä on jo vuonna 2022 uusitut, siirrettävät jalkapallomaalit.  Pelikenttää ympäröivän nurmialueen annetaan kehittyä niityksi. Niityn maapohjassa hyödynnetään rakentamisesta syntyviä kaivumaita.

Myös koko kunnostettavan puistoalueen käytävien valaistus uusitaan.

Lähimetsän pieni leikkipaikka poistetaan

Pitkäniitynpuiston kentän eteläpuolella, metsässä sijaitseva leikkipaikka poistetaan leikkipaikkaohjelman 2021-2030 mukaisesti. Alueen annetaan kehittyä osaksi ympäröivää lähimetsää. Hyväkuntoiset penkit ja roska-astiat säilytetään, ja  käytäväyhteydet säilyvät ennallaan.  

Lisätietoja

Milja Nuuttila
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
050 413 1911
Timo Koski
Kaupunginpuutarhuri
Puhelin:
050 345 7568
Jaa sosiaalisessa mediassa