Massipäivässä lasten ja nuorten ideoille jaetaan yli 50 000 euroa 

Masseista mahiksia -toimintarahan haku huipentuu tiistaina 31.1. nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa järjestettävään Massipäivään, jossa lapset ja nuoret pääsevät päättämään, millaista toimintaa lapsille ja nuorille järjestetään Tampereella vuonna 2023.   

Lasten ja nuorten ryhmillä oli mahdollisuus hakea mukaan Massipäivään viime vuoden marraskuussa. Haun jälkeen lapsista ja nuorista koostuva raati valitsi jatkoon menevät ryhmät. Jatkoon pääsi yli 60 ryhmää. Massipäivän Massimessuilla raati sekä vierailevat koululuokat tutustuvat näiden hakijaryhmien ideoihin ja antavat äänensä suosikeilleen. Kun äänestys on suoritettu ja raati on tehnyt arvionsa, julkaistaan toimintarahan saajat Massigaalassa. Gaalassa nähdään myös Sorin sirkuksen taiteilijoiden sekä kahden nuoren tanssijan esitykset.  

– Masseista mahiksia -toimintarahan takana on ajatus osallistuvasta budjetoinnista, jossa lapset ja nuoret otetaan mukaan taloutta koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tämä on yksi tapa kuulla lapsia ja nuoria tämän kaupungin päätöksenteossa, kertoo Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Päivi Niskanen. 

Masseista mahiksia -toimintarahaa jakavat Tampereen kaupungin liikunnan ja nuorison palveluryhmä, perusopetus sekä varhaiskasvatus ja esiopetus. Toimintaraha on suunnattu lapsille tai nuorille järjestettäviin toimintoihin ja tapahtumiin. Vuonna 2023 tätä toimintarahaa on jaossa 51 000 euroa. Rahaa myönnetään päiväkoti- ja koulupäivän aikana tapahtuvaan yhteisöllisyyttä tukevaan toimintaan, lasten ja nuorten vapaa-aikana tapahtuvaan toimintaan sekä liikkumista edistävään toimintaan. 

Lisätietoja

Justiina Lampila
Koordinaattori
Puhelin:
040 672 6742
Päivi Niskanen
Nuorisopalvelupäällikkö
Puhelin:
050 528 7368
Jaa sosiaalisessa mediassa