Uutinen
17.1.2023 16.35
Kapellimestari johtaa orkesteria, takana täysi katsomo.
Sveitsiläismaestro Mario Venzago on tunnettu Bruckner-tulkinnoistaan. Hän johtaa 20.1. Tampere Filharmonian konsertin Monumentti, kun Thierry Fischer joutui perumaan vierailunsa.

Kapellimestarin muutos: Mario Venzago johtaa 20.1. Tampere Filharmonian konsertin Monumentti

Tampere Filharmonian perjantain 20.1.2023 sinfoniakonserttiin on tullut viime hetken muutos. Kapellimestari Thierry Fischer on joutunut perumaan tulonsa. Hänen tilallaan konsertin johtaa kapellimestari Mario Venzago. Konserttiohjelma säilyy entisellään ja Bachin viulukonserton solistina esiintyy Priya Mitchell.

Kokenut sveitsiläismaestro on tunnettu Bruckner-tulkinnoistaan. Venzago hurmasi tamperelaisyleisön ensivierailullaan marraskuussa 2021, ja tuolloin konserttiohjelmassa kuultiin Bruckerin neljäs sinfonia. Tulevan perjantain konsertissa 20.1. vuoron saa Brucknerin sinfonia nro 5.

Useat Venzagon levytyksistä ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. Hänen kokonaislevytyksensä Brucknerin sinfonioista eri orkestereiden kanssa on kerännyt kriitikoilta kiitosta kansainvälisesti. Levytyssarja sisältää kaikki 10 Brucknerin sinfoniaa Venzagon johtamina. 

Mario Venzago (s. 1948) toimi Bernin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana vuoteen 2021. Sitä ennen hän on toiminut vastaavissa rooleissa Indianapoliksen ja Göteborgin sinfoniaorkestereissa, Baskimaan kansallisorkesterissa, Baselin sinfoniaorkesterissa, Grazin oopperassa ja filharmonisessa orkesterissa, Deutsche Kammerphilharmonie -kamariorkesterissa, Heidelbergin filharmonisessa orkesterissa sekä sinfoniaorkesteri Musikkollegium Winterthurissa. Tapiola Sinfonietan taiteellisena kumppanina hän toimi vuoteen 2019.

Jo toistamiseen Tampere Chamber Music -kamarimusiikkitapahtumassa (25.-29.1.2023) vieraileva huippuviulisti Priya Mitchell tarttuu Tampere Filharmonian solistivieraana Bachin italialaisvaikutteiseen neljänteen viulukonserttoon.

Tampere Filharmonian konsertti
MONUMENTTI

Pe 20.1. klo 19, Tampere-talon Iso sali

Kapellimestari: Mario Venzago
Solisti: Priya Mitchell, viulu

OHJELMA:

J.S. Bach: Viulukonsertto nro 2 E-duuri
Bruckner: Sinfonia nro 5

Lue lisää konsertin verkkosivulta.

Liput: Tampere-talon lipunmyyntiKulttuurimyymälä Aplodi tai Lippu.fi-myyntikanavat.

Ajantasaiset konserttitiedot: tamperefilharmonia.fi

Teksti: Tampere Filharmonia
Jaa sosiaalisessa mediassa