Hyppää sivuvalikkoon

Hiilineutraali Tamlu

Hiilineutraali Tamlu

Tammerkosken lukiossa on toiminut opiskelijoiden ja opettajien yhteinen Hiilineutraali Tamlu -työryhmä vuodesta 2018 alkaen. Työryhmä kokoontuu kerran periodissa. Yhteisissä tapaamisissa ideoidaan ja suunnitellaan, miten lukion arkea voitaisiin kehittää lähtökohtana Hiilineutraali Tampere 2030 –tiekartta.  

Opiskelijakunnan hallitus on järjestänyt vuosittain toukokuussa ympäristöviikon. Sen toteuttamisessa on Hiilineutraali Tamlu -työryhmä auttanut mm. luennoitsijoiden kutsumisessa osaksi viikon ohjelmaa. Opiskelijat puolestaan ovat järjestäneet monenlaista toimintaa viikon aikana, vaihtotoreista roskaralliin.

Kevätlukukaudella 2023 lukiossa työskenteli kaksi Kierto-agenttia, jotka saatiin kaupungin KIERTO – Kiertotaloudesta kasvua –hankkeen kautta. Kierto-agenttien pääasiallisena tehtävänä oli käynnistää asianmukainen lajittelu niin Sampolan yleisissä tiloissa kuin luokissa ja opettajien työtiloissa. Lajittelua seurataan lukuvuoden 2023—2024 aikana pilottihankkeena. Kierto-agentit kartoittivat lisäksi kiertotalouteen liittyvää monipuolista opetusmateriaalia, joka on kaikkien opettajien käytössä. Osa opettajista kutsui agentit myös omille oppitunneilleen jakamaan asiantuntemustaan. Tällä hetkellä Sampolan yleisten tilojen viisi lajittelupistettä on tullut opiskelijoille ja muille Sampolassa kävijöille tutuksi.

Lukiomme aktiivinen toiminta varmaankin innosti lukiotoimen ja kaupungin hankintapalveluiden ja ilmastoyksikön laatimaan yleisen kyselyn kierrätysmahdollisuuksista lukioissa. Lukiokoulutus on osana Tampereen kaupunkia sitoutunut hiilineutraalisuustavoitteisiin ja yhtenä raportoitavana kehityskohteena Ilmastovahdissa on jätteiden kierrätyksen tehostaminen lukioissa. Mahtavaa että asia etenee nyt myös muualla! 

Päivitetty 23.11.2023