Hyppää sivuvalikkoon

IT-alan verkkovalmennus

Palvelu on päättynyt huhtikuussa 2023.

IT-alan verkkovalmennuksessa osallistujat paransivat IT-alan osaamistaan suorittamalla yliopistojen verkossa julkaisemia ilmaisia verkkokursseja lyhytkestoisina sivutoimisina opintoina. Valmennusryhmästä osallistujat saivat tukea ohjelmointikurssien suorittamiseen, IT-alan osaamiskartoituksen sekä apua ura- ja koulutussuunnitelmien laatimiseen. Valmennuksen aikana suoritettiin omatoimisesti ohjelmointitehtäviä, saatiin apua eri kurssien suorittamiseen sekä tietoa ajankohtaisista IT-alan opiskelu- ja työllistymismahdollisuuksista.

Kohderyhmä

IT-alan verkkovalmennuksella oli kaksi kohderyhmää: työttömät ja työllistymisuhan alla olevat henkilöt, jotka A) haluavat kokeilla ohjelmoimista tai B) jo osaavat ohjelmoida, mutta haluavat parantaa työllistymismahdollisuuksiaan. Valmennus sopi hyvin esimerkiksi henkilöille, joilla on tarkoituksena hakea IT-alan opintoihin tai työvoimakoulutuksiin. Vaatimuksena oli, että osallistujilla on käytössään verkkoon liitetty tietokone ja hyvät perusdigitaidot.

Alanvaihtajat

Ohjelmointia kokeileville alanvaihtajille suositeltiin ensisijaisesti Helsingin avoimen yliopiston ilmaisia kursseja ohjelmoinnin perusteet ja jatkokurssi (5 + 5 op). Kurssien suorittamisen tueksi valmennuksen osallistujille tarjottiin viikoittainen Teams-ryhmä, jossa käytiin läpi kurssin teemoja. Ryhmätapaamisten välillä yhteyttä pidettiin Slack-viestintäalustalla. Aiempaa ohjelmointiosaamista ei tarvittu, vaan hyvät perusdigitaidot riittivät.

IT-alan osaajat

Perusohjelmointitaidot jo hallitseville asiakkaille oli valikoitu Helsingin avoimen yliopiston MOOC.fi-kurssien valikoimasta kursseja, joihin järjestettiin omat verkkovalmennusryhmät.

Päivitetty 26.5.2023