Kaksi henkilöä kävelee ylös Pyynikin portaita syksyllä.

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma

Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma edistää asukkaiden ja yritysten oikeudenmukaista siirtymää kohti kestävää tulevaisuutta. Tavoitteena on liikkumisen ja kulutuksen päästöjen merkittävä vähentäminen sekä kiertotalouden ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen. Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma toimii vuosina 2022–2025.

Reilusti ja oikeudenmukaisesti kohti ilmastokestävää yhteiskuntaa

Ohjelman tavoitteena on yhdessä tamperelaisten asukkaiden ja yritysten kanssa löytää keinoja, miten kaikki voivat edistää hiilineutraaliutta ja kiertotaloutta jokapäiväisessä elämässä. Päästöjen vähentymisen lisäksi ohjelman tavoitteena on vahvistaa tamperelaisten hyvinvointia ja tyytyväisyyttä osallisuuden ja yhteistyön keinoin.

Yrityksiä halutaan tukea ilmasto- ja ympäristökestävässä liiketoiminnassa ja auttaa löytämään kiertotalouden ja hiilineutraaliuden kautta uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Hiilineutraaleja tekoja on yksi kolmesta valtuustokauden uudesta kehitysohjelmasta ja se edistää osaltaan kutakin strategian neljää painopistettä. Kaupunginhallitus hyväksyi kehitysohjelman ohjelmasuunnitelman 20.6.2022. Ohjelma on jatkoa valtuustokaudella 2017–21 toimineelle Kestävä Tampere 2030 -ohjelmalle.

 

Syksyn 2022 luentosarja

Hiilineutraaleja tekoja -luentosarja tarjoaa tamperelaisille ja kaikille kiinnostuneille tietoa ja keskustelua arkielämän hiilineutraaleista teoista ja niiden merkityksestä. Luentosarja jatkuu keväällä 2023.

  • 27.10. kello 17.00–18.30 Energia ja asuminen – tietoa ja vinkkejä tehokkaampaan energiankäyttöön, mistä meidän energiamme tulee, sen merkitys on hiilineutraaliudelle. Puhujat: Elina Seppänen, energia ja ilmastoasiantuntija, Tampereen kaupunki, Mikko Erma, asiakkuusjohtaja, Tampereen Sähkölaitos ja Rami Kotilainen, energia-asiantuntija, Rane energianeuvonta.

Luennoille voi osallistua paikan päällä Sampolan luentosalissa tai Tampereen seudun työväenopiston YouTube-kanavalla.

Menneet luennot:

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/hiilineutraalejatekoja

Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö Tiina Leinonen
Puhelin:
041 730 6376
Suunnittelija Mimmi Virtanen
Puhelin:
040 154 9883