Liikuntaa ikääntyneille

Lisää sisältöjä tästä aiheesta

Liikuntapalvelut järjestää monipuolista ja kohtuuhintaista matalan kynnyksen liikuntaa ikäihmisille. Kesäisin järjestetään myös runsaasti maksutonta ohjattua liikuntaa Tampereen puistoissa ja luontoreiteillä. 

Yli 60–vuotiaiden ohjatun liikunnan tavoitteena on ylläpitää ja parantaa tuki- ja liikuntaelimistön toimintakykyä, unohtamatta virkistystä ja uusien tuttavuuksien solmimista. Nämä 60+ -ryhmät sopivat liikuntaa aloitteleville.

Voimaa vanhuuteen -ryhmät on kohdennettu yli 75–vuotiaille ikäihmisille tai henkilöille joiden toimintakyky on heikentynyt. Ryhmät sopivat liikkumisen apuvälineitä käyttäville. 75+ –liikuntaryhmien tavoitteena on terveyden, toimintakyvyn ja fyysisen kunnon parantaminen ja ylläpitäminen sekä sosiaalisten kontaktien, ilon ja virkistyksen tuottaminen.

Liikuntaryhmät ja kurssi-ilmoittautuminen uusi.kuntapalvelut.fi/tampere.

Haluaisin kuntoilukaverin mukaani kävelylenkille, kuntosalille tai uimahallille!

Jos liikunnan pariin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta, voit pyytää maksutta liikuntaluotsia kaveriksi. Kulttuuri- ja liikuntaluotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät täysi-ikäisten henkilöiden seuraksi esimerkiksi kävely- tai pyörälenkille. He toimivat myös kuntoilukavereina viikoittain kokoontuvissa liikuntaryhmissä eri puolilla kaupunkia.  Lue lisää Liikuntaluotsit-sivulta.

Haluaisin lisätä liikkumista, mitä tekisin?

Onko liikunta ja harrastaminen vuosien saatossa vähentynyt, haluatko aloittaa uuden harrastuksen tai kohentaa kuntoasi? Liikuntaneuvonta on sinua varten. Maksuton liikuntaneuvonta on tarkoitettu kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa vinkkiä ja tukea liikunnan kipinän löytymiseksi.

Liikuntaneuvojat auttavat löytämään ratkaisuja myös siihen, miten liikunnan saa osaksi arkea, ja millä keinoilla päivittäistä liikuntaa tulisi tarpeeksi terveyden ylläpitämiseksi. Joskus myös sairaudet aiheuttavat rajoitteita liikkumiseen, mutta liikunnan alan ammattitaitoiset liikuntaneuvojat auttavat myös näiden ongelmien ratkaisuissa. Ota rohkeasti yhteyttä!