Tesoman hyvinvointikeskuksen kiinteistö ulkoa kuvattuna.

Tesoman hyvinvointikeskus

Hyvinvointikeskus on tesomalaisten kohtauspaikka, jossa on saman katon alla, kolmessa eri kerroksessa kaupungin palveluja kirjastosta terveysasemaan. Hyvinvointikeskus sijaitsee Westerin liikekeskuksen yhteydessä.

Hyvinvointikeskuksen katutasosta löytyvät mm. yhteisökahvila sekä neuvonta- ja ohjauspiste. Yhteisökahvila on alueen avoin kohtaamispaikka, missä järjestetään monipuolista tapahtumatoimintaa.

Tesoman hyvinvointikeskus

Osoite:
Tesomankatu 4 33310 Tampere
postiosoite Tesoman valtatie 35
Puhelin:
044 4235590 (puhelin, maksuton)

Reittiopas ja aikataulut Tesomankadun puoleisella pysäkillä pysähtyvät bussit 8, 17, 21, 71, 71S, 71K ja 71SK ja Tesoman valtatien pysäkillä bussi 20.
Pali-palveluliikenteen hinnat ja aikataulut : PALI 9

Pääsisäänkäynti on 1. kerroksessa Tesomankadulla puolella rakennuksen kolmikerroksessa osassa. Hyvinvointikeskukseen pääsee myös liikekeskuksen aulasta, jossa on mm. laboratoriopalvelut.

Terveysasema

Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Tesoma löytyy hyvinvointikeskuksen 3. kerroksesta. Terveysasemapalveluista vastaa Mehiläinen Oy.

Aika varataan jättämällä soittopyyntö numeroon 040 663 4499, ma - pe klo 8 - 16. Päivystävän hoitajan vastaanotolle voi kiireellisessä tapauksessa tulla myös ilman ajanvarausta, jolloin asiakkaita palvellaan vuoronumerolla. On kuitenkin suositeltavaa soittaa etukäteen terveysasemalle myös päivystysasioissa.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua: henkilökunta noutaa sinut nimellä 3. kerroksen aulan odotustilasta.

Terveyskeskus Mehiläinen Tampere Tesoma

Hammashoitola

Tesoman hammashoitola sijaitsee hyvinvointikeskuksen 2. kerroksessa.

Yli 18-vuotiaat voivat varata vastaanottoajan Tesoman hammashoitolaan numerosta 040 500 0990, ma - pe klo 8 - 16. Numeroon on mahdollista jättää takaisinsoittopyyntö.

Varatulle ajalle ei tarvitse ilmoittautua: henkilökunta noutaa sinut nimellä 2. kerroksen aulan odotustilasta.

Hammashoitolat

Äitiys- ja lastenneuvola

Tesoman äitiys- ja lastenneuvola palvelee hyvinvointikeskuksen 2. kerroksessa. Tiloihin ovat muuttaneet Haukiluoman, Tesoman ja Villilän neuvolat. Ne toimivat nyt yhdessä Tesoman neuvolana. Samoissa tiloissa on myös neuvolapsykologin vastaanotto.

Neuvolaan pääsee helposti vaunujen kanssa joko hissillä hyvinvointikeskuksen pääaulasta tai liikekeskuksen puolelta luiskaa pitkin suoraan 2. kerrokseen. Vaunuille ja rattaille on säilytyspaikkansa aivan neuvolan vieressä 2. kerroksen porrasaulassa, missä ne voi halutessaan lukita kiinni kaiteeseen.

Neuvolassa on oma, lapsiystävällinen naulakko- ja odotustila, ja siellä voi hyvin imettää vauvaa, lämmittää lastenruuat, vaihtaa vaipat ja leikkiä.

Äitiys-ja lastenneuvolat

Kirjasto

Kirjasto löytyy hyvinvointikeskuksen 1. kerroksesta. Aikuisille, lapsille ja nuorille on omat osastonsa monipuolisine kokoelmineen ja viihtyisine oleskelutiloineen. Lisäksi kirjastossa on pelihuone ja tilava lehtilukusali yhteisökahvilan yhteydessä.

Kirjastosalin puolella on työsoppeja rauhallista työskentelyä varten. Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön verkkoyhteydet, tietokoneita ja skannereita sekä tulostus- ja kopiointimahdollisuuden.

Tesoman kirjasto

Nuorisotila

Tesoman hyvinvointikeskuksen 1. kerroksen nuorten tila on tarkoitettu 9 - 17 -vuotiaille. Siellä voi oleilla, osallistua toimintaan ja kokata nuorten omassa keittiössä. Tilasta pääsee kulkemaan suoraan aivan vieressä sijaitsevalle kirjaston nuortenosastolle.

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat:

Nuorisokeskukset

Varattavat tilat

Hyvinvointikeskuksessa on useita monitoimitiloja, joita voidaan käyttää esim. harrastuksiin, konsertteihin ja kokouksiin.

Varaamo: Tesoman hyvinvointikeskuksen varattavat tilat

Muut palvelut

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee Fimlabin laboratorio, joka palvelee ajanvarauksella arkisin klo 7.30 - 13.

Fimlab

Yhteisökahvila löytyy hyvinvointikeskuksen alakerrasta infopisteen ja kirjaston lehtilukusalin yhteydestä.

Tesoman yhteisökahvila

Terveyskioskissa on tarjolla maksuttomia matalan kynnyksen terveyspalveluja mm. terveydenhoitajan, suuhygienistin ja fysioterapeutin vastaanottoja. Terveyskioskin palvelut toimivat ilman ajanvarausta tai lähetettä. 

Kelan etäpalvelussa voit hoitaa etäyhteyden kautta samoja asioita kuin Kelan toimistossa. Kelan palveluneuvoja on tavoitettavissa ma - pe klo 9 - 15. Aikaa ei tarvitse varata, mutta omaa vuoroa saattaa joutua odottamaan. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaasi!

Hyvinvointikeskus toimii tukikohtana myös alueen perhetyön, kotipalvelun ja kotihoidon työntekijöille.

Tampereen kaupunki järjestää hyvinvointikeskuksen palvelut yhteistyössä Mehiläisen ja Setlementti Tampereen kanssa. Kaikki palvelut ovat kaupungin julkisia palveluja.

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tesomanhyvinvointikeskus

Päivitetty 22.9.2022