Siirry sisältöön

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnan tehtävänä on valvoa rakentamista sekä huolehtia kaupunkikuvasta ja -ympäristöstä. Rakennusvalvonnassa käsitellään rakentamiseen liittyvät luvat. Lisäksi se tekee lupiin liittyvät tarkastukset ja antaa ohjeita rakentajille.

Rakennusvalvonta
sähköposti [email protected]
puhelin 040 670 8741
avoinna toimisto ma - ke 9.00 - 15.00

Lupavalmistelijat ja tarkastusinsinöörit ovat tavattavissa ma - ke klo 11.30 - 13.00, muina aikoina vain erikseen sovitusti.


Sähköinen asiointi

Kaikki lupahakemukseen, rakentamisen aikaiseen valvontaan ja työnjohtajiin liittyvät asiakirjat toimitetaan sähköisessä muodossa Ulkoinen linkkiLupapiste.fi-palvelun kautta.

Kaikki rakennusluvat tulee kuitenkin esitellä lupakäsittelijälle ennen lupahakemuksen jättämistä. Neuvottelusta kirjataan vakiomuotoinen muistio.

Lupakäsittelyaika 2020

Pormestariohjelman mukainen tavoite rakennuslupien käsittelyajoille 2020 on keskimäärin 1 kk.

Rakennusvalvontaan on tullut paljon puutteellisena jätettyjä ja ennakkoon läpikäymättömiä lupahakemuksia, joita ei ole voitu laittaa heti lausunnoille eikä käsitellä päätöksiin. Tämä on osaltaan hidastanut kaikkien lupien käsittelyä.

Vuoden 2020 alusta palvelumme ja lupakäsittelyn parantamiseksi ja nopeuttamiseksi tehostamme osaltamme toimintaa mm. niin, että puutteellisena jätetyt rakennuslupahakemukset palautetaan takaisin luonnostilaan.

Rakennusvalvonnan uudet maksut tulevat voimaan 1.1.2019

Ympäristö- ja rakennusjaosto hyväksyi rakennusvalvonta- ja kaupunkimittausmaksuja koskevan uuden taksan 6.11.2018. Uudet taksat tulevat voimaan 1.1.2019.

Rakentamisen lainsäädäntö

Maankäyttö- ja rakennuslakia on uudistettu vuoden 2017 lopulla ja rakentamista koskevat uudet asetukset tulivat voimaan 1.1.2018.

Tapsa-myyntipalvelu

Sähköinen rakennuslupa-asiakirjojen myyntipalvelu Tapsa on avattu. Tapsa sisältää Tampereen kaupungin rakennusvalvonnan arkiston digitaalista aineistoa. Aineisto koostuu pääpiirustuksista eli arkkitehtipiirustuksista, selvityksistä sekä päätös- ja loppukatselmusasiakirjoista. Tapsan etusivun tiedotteista löytyy viimeisin aineiston kattavuustieto. Palvelu on osoitteessa Ulkoinen linkkitapsa.tampere.fi .

Suurten rakennusten turvallisuusarvio

Suurten rakennusten omistajat velvoitetaan teettämään keskeisten kantavien rakenteiden turvallisuusarvio joko 1.4.2017 tai 1.4.2019 mennessä. Lisätietoa aiheesta löytyy sivulta rakennusten turvallisuus ja kunnossapito .