Tampereen ja Kiovan 70-vuotisjuhlavuosi

Ukrainan liput salossa Raatihuoneen edustalla.

Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkisuhteen solmimisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Kaupungit juhlistavat vuonna 1954 käynnistynyttä yhteistyötä monipuolisin toimenpitein sekä Tampereella että Kiovassa. 

Tällä sivulla voit tutustua juhlavuoden tapahtumiin ja tapoihin auttaa ukrainalaisia ja kiovalaisia. Löydät sivulta myös aiheeseen liittyviä uutisia sekä koosteen siitä, miten Tampere on tukenut Ukrainaa sodan keskellä. 

Mikäli haluat järjestää juhlavuoteen sopivaa ohjelmaa, voit ilmoittaa sen tapahtumakokonaisuuden alle. Ohjeet tapahtuman ilmoittamiseen löydät alta.

Tampereen ja Kiovan 70-vuotisjuhlavuoden sosiaalisen median tunniste on #TampereKyiv70. Tunnisteen sisältävät Instagram- ja X-postaukset nousevat automaattisesti tämän sivun someseinälle. 

Juhlavuoden tapahtumia

Katso tästä lähimmät tulevat tapahtumat. Tapahtumat aukeavat Tampereen tapahtumakalenterissa tapahtumat.tampere.fi. Tampereen kaupunki ei vastaa muiden tapahtumajärjestäjien tapahtumista.

Ilmoita tapahtumasi mukaan juhlavuoteen

Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkien 70-vuotisjuhlavuosi somessa

Seuraa juhlavuoden uutisia ja tunnelmia Instagramissa ja viestipalvelu X:ssä.

Tampereen apu Ukrainaan

Tampereen kaupunki on yhdessä paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa tukenut Ukrainaa ja Kiovaa monin eri tavoin Venäjän hyökkäyssodan alusta alkaen. Tukea on kohdennettu erityisesti Kiovan kaupungin esittämien tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Haluatko lukea sisällöt ukrainaksi? Siirry tästä ukrainankieliselle sivulle.

Ukrainankielinen sivu – 70-річчя Тампере та Києва

Pekka Pernu
Tampereen ja Kiovan 70-vuotisjuhlavuoden koordinointi Kansainvälisten asioiden asiantuntija
Puhelin:
041 730 2598

Tämän sivun löydät myös osoitteella tampere.fi/tamperekiova70

Päivitetty 5.3.2024