Laikkuun mahtuu koko maailma -tapahtuma valloittaa jälleen Kirjastonpuiston

Kulttuuritalo Laikku ja Lastenkulttuurikeskus Rulla kutsuvat koko maailman kylään sunnuntaina 9.6. klo 13–17. Laikkuun mahtuu koko maailma -tapahtumassa kulttuurit kohtaavat ja kaikilla on mahdollisuus oppia toisistaan jotain uutta. Tapahtumassa nähdään mukaansatempaavia musiikkiesityksiä ja yleisö voi osallistua erilaisiin työpajoihin. Lisäksi eri yhdistykset ja muut toimijat esittelevät toimintaansa.
Naiset tanssivat ulko-ilmalavalla.
Cheza Ngoma -ryhmä esiintyi Laikkuun mahtuu koko maailma -tapahtumassa kesällä 2023.

Tämän vuoden esiintyjäkattaus Laikunlavalla on erittäin monipuolinen. Wimme & Rinne -duo esittää ikiaikaista joikua ja moderneja äänimaailmoja yhdistelevää musiikkia. Faso Kan -orkesterin mukana päästään tutustumaan Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaan melodiseen ja vauhdikkaaseen musiikkiin, joka ei jätä  ketään kylmäksi. Monikielinen Palago-duo esittää lasten- ja kansanlauluja muun muassa Meksikosta, Brasiliasta ja Espanjasta. Circus Simonin valloittava We are the champions -sirkusesitys on sekoitus jalkapallojongleerausta, hilpeitä tanssiliikkeitä ja sopivan osallistavia osioita.

KorentoArt pystyttää Kirjastonpuistoon sirkusteltan, jossa nähdään pieniä sirkusesityksiä ja pääsee itse kokeilemaan sirkusvälineitä. Puiston alueella järjestetään myös Somana ry:n ja Tampereen vastaanottokeskuksen yhteinen taidesymposium, jossa kaikki tapahtumaan osallistujat voivat osallistua taiteen tekemiseen.

Esittelypisteillä pääsee tutustumaan useisiin eri yhdistyksiin ja muihin toimijoihin. Toimintaansa ovat esittelemässä Tampereen Teatteri, Kulttuuriosuuskunta Uulu, SPR:n ja MLL:n Tampereen osastot, Vimmart & King SeJong -instituutti, Hengaa täällä -hanke, Tampere Intercultural Art, Marhaban-keskus, Familia ry, Tampere Eesti-Klubi sekä Tampere-Tartto-Seura. Tapahtuman juontaa Sean Ricks suomeksi ja englanniksi. Tapahtuman juonnot tulkataan lisäksi viittomakielelle.

Kulttuuritalo Laikku ja Lastenkulttuurikeskus Rulla ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Rullan taidehuoneessa voi osallistua Tuunaa oma kansallispuku ja Maalaa sateenkaari -työpajoihin. Lisäksi Rullassa järjestetään ennen tapahtumaa korean- ja suomenkielinen Ystävyys ei ole satu -teatteriesitys, jonka tuottaa Vimmart ja Tampere King Sejong -instituutti.

Tapahtuman tuottaa Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö. 

Laikkuun mahtuu koko maailma
9.6.2024 klo 13–17 Kirjastonpuistossa

Lisätietoja

Maiju Eronen
Kulttuuriohjaaja
Puhelin:
044 486 3505
Aliisa Piirla
Koordinaattori
Puhelin:
050 523 2134
Teksti: Aliisa Piirla
Kuvat: Teemu Keskinen
Jaa sosiaalisessa mediassa