Puistoruokailujen alkamista juhlitaan maanantaina

Lasten ja nuorten puistoruokailut alkavat maanantaina 3.6.2024. Avajaisissa on luvassa taikuutta, teatteria, musiikkia ja ruokaa. 

Puistoruokailujen alkamista juhlitaan kuudessa eri puistossa. Lielahdessa luvassa on taikuutta lastentaikuri Paspartuun Taikatuokiossa ja Kaukajärvellä taikaa päivään tuo Taikuri Marko. Peltolammilla nähdään improvisoitu TosiSatu improvisaatioteatteri Snorkkelilta, ja Hervannassa yleisö pääsee nauttimaan yhteisötaidekoulu Hehkumahkun pihateatteriesityksestä Neiti Kesäheinä ja Taikuri Äkkiväärän kesäsirkus. Tesomalla puolestaan nautitaan kulttuuriosuuskunta Uulun toiminnallisesta konsertista Musiikki, maailma ja me, kun taas Nekalan avajaisiin musiikkia tuo laulaja ja lauluntekijä Jari Uutela sekä Sirkusrakkauspumpumin PelleKapteeni. Erilaisten esitysten lisäksi avajaisissa jaetaan sadalle ensimmäiselle lapselle ja nuorelle oma ämpäri, joka sopii ruokailuastiaksi puistoruokailuihin. Ensimmäisen päivän ruokana on tonnikalakiusaus.

Puistoruokailua ja ohjelmaa ympäri kaupunkia 

Puistoruokailut järjestetään Peltolammilla, Nekalassa, Tesomalla, Lielahdessa, Kaukajärvellä ja Hervannassa 3.6.–18.7.2024 maanantaista torstaihin klo 11–13. Ruokailuissa on tarjolla maksuton lämmin ateria kaikille alle 16-vuotiaille sekä monipuolista ohjelmaa, joka vaihtelee päivittäin.

Puistoruokailuissa ensimmäisen tunnin ajan ohjelmassa on kulttuuria ja liikuntaa. Lapset pääsevät esimerkiksi leikkimään pihaleikkejä, kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja, taiteilemaan ja musisoimaan. Ensimmäisellä viikolla ohjelmassa on muun muassa voimistelua, glittertatuointeja, kuvataiteilua ja kylvöhommia. Ohjelma vaihtelee päivittäin ja alueittain ja se julkaistaan aina edellisen viikon lopulla puistoruokailun some-kanavilla Instagramissa ja Facebookissa.

Kello 12–13 tarjolla on lämmin ateria kaikille alle 16-vuotiaille. Ateriat valmistaa Pirkanmaan Voimia, jonka verkkopalvelussa voi tutustua etukäteen ruokalistaan ja ruoan ainesosiin. Puistoruokailuissa on kerran viikossa kasvisruokapäivä. 

Puistoruokailussa käytetään omia ruokailuvälineitä ja astioita. Näin vähennetään jätteen määrää. Jos astia kuitenkin unohtuu kotiin, ei puistoruokailussa jää ilman ruokaa. Lapsi tai nuori voi myös ottaa ruoka-annoksen kannellisessa astiassa mukaan kotiin ja syödä myöhemmin.

Puistoruokailu tehdään yhdessä

Tampereen kaupunki toteuttaa puistoruokailutoimintaa yhdessä monien tahojen kanssa. Pääyhteistyökumppaneita ovat Hervannan Hukat, TampereMissio, SPR Tampereen osasto ja Kansalaistalo Mansikkapaikka. Mukana on myös paljon muita järjestöjä, yhdistyksiä, seurakuntia ja vapaaehtoisia auttamassa ruuanjakelussa sekä tuottamassa ohjelmaa.

Puistoruokailu kuudessa puistossa eri puolilla kaupunkia 3.6.–18.7.2024:
•    Hervannan Ahvenispuistossa, Valtaraitti 24
•    Kaukajärven Riihiniemen rannassa, Järvikatu 14
•    Lielahden kartanopuistossa, Tehdaskartanonkatu 38
•    Peltolammin rannalla, Rukkamäentie 20
•    Tesoman Veikonpuistossa, Tesomajärvenkatu
•    Nekalan Vihiojanpuistossa, Vihiojantie 11


 

Lisätietoja

Justiina Lampila
Koordinaattori
Puhelin:
040 672 6742
Jaa sosiaalisessa mediassa