Alasjärven länsipuoliseen Kaupinlaaksoon tulossa 6200 asukasta ja raitiotie – yleisötilaisuus alueen suunnitelmista 17.4.

Itään laajenevan Tampereen Ratikan reitin varrelle Kaupinlaaksoon suunnitellaan merkittävää uutta asuinaluetta. Eniten asukkaita eli noin 6200 on tulossa nykyisen golfkentän paikalle Alasjärven länsipuolelle. Asemakaavan ja raitiotien katusuunnitelmien luonnoksia esitellään yleisötilaisuudessa 17.4.2024 Kaupin kampuksen Arvo-rakennuksessa.
Kartalla kaavahankkeen sijainti, raitiotie ja Linnainmaan ja Kaupin keskukset.
Alasen länsipuolisen kaavahankkeen ja Kaupinlaakson sijainti kartalla.

Noin viiden kilometrin päässä keskustasta on Kauppi-Niihaman luonto ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet aivan vieressä. Korttelit on soviteltu alueen luontoon ja maisemaan arvokkaimpia alueita säästäen.

Teiskontien ja raitiotiereitin varrelle suunnitellaan nauhamaisesti kerrostalokortteleita, jotka suojaavat osaltaan liikennemelulta Kerrosluvut laskevat kohti metsäalueita. Alasjärven rantaan jätetään suojavyöhyke. Frisbeegolf säilyy alueella.

Asuinalueen ilmeeseen tuovat vihreyttä Kaupinlaakson oma keskuspuisto ja siihen sisältyvä sadevesipuisto. Myös raitiotiebulevardille on tulossa runsaasti puuistutuksia. Alueelle tulee hyvät kävelyn ja pyöräilyn yhteydet. Ajoneuvoille tulee pysäköintitaloja ja maantasopysäköintiä.

Alueen korttelirakenne palveluineen on suunniteltu niin, että asunnot sijaitsevat lyhyen kävelymatkan etäisyydellä ratikkapysäkeistä. Kahdelle päivittäistavarakaupalle on tontit, ja katutason elävyyttä tavoitellaan kivijalkaliikkeiden tiloilla. Koululle ja päiväkodille varataan tilat.

Alasjärven länsipuolisen Kaupinlaakson asemakaavaluonnokset, sen bulevardin raitiotien katusuunnitelmaluonnokset ja muuta aineistoa on nähtävillä 26.4.2024 saakka. Niistä voi jättää mielipiteitä kaupungin kirjaamoon.

Nähtävillä on myös Linnainmaan raitiotievarikon ja urheilu/uimahallin asemakaavaehdotus ja Kaupinlaakso I:n (aiemmin Medi-Park) asemakaavaehdotus 7.5. saakka sekä näitä alueita koskevat katusuunnitelmaehdotukset 19.4. saakka.

Yleisötilaisuudessa esitellään kaikkia alueen ajankohtaisia suunnitelmia, keskustellaan ja kootaan mielipiteitä. Kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus on 17.4.2024 klo 17-19 Kaupin kampuksen Arvo -rakennuksen Jarmo Visakorpi -salissa, os. Arvo Ylpön katu 34. Kahvitarjoilu ja aineistot esillä klo 16.30 alkaen.

Lisätietoja

Susanna Virjo
Asemakaavoitus Projektiarkkitehti
Puhelin:
041 730 6093
Markku Kaila
Asemakaavoitus (Paikalla 15.4. alkaen)
Puhelin:
040 806 3018
Katarina Surakka
Kaupinlaakson kokonaisuus, asemakaavoitus Projektiarkkitehti
Puhelin:
040 806 3935
Mervi Huhtelin
Hankekehityspäällikkö
Puhelin:
040 354 0560
Teksti: Anna-Leea Hyry
Jaa sosiaalisessa mediassa