Järvensivunpuisto ja lähipuistikot kaunistuvat kukkivilla puilla – anna palautetta suunnitelmasta

Järvensivulla uudistetaan Järvensivunpuisto sekä kolme pienempää puistoaluetta. Kukkivat puut tuovat väriä ja vehreyttä Iidesranta-kadun varrella sijaitseviin Järvensivunpuistoon ,Turjanpuistikkoon ja Turjanpuistoon. Leikkipaikka, uusi kuntoilupaikka ja pelikenttä löytyvät Järvensivunpuistosta. Palstaviljely säilyy Soininpuistossa. Luonnon monimuotoisuutta lisätään niityillä.
Kukkivia puita ja ihmisiä Järvensivunpuistossa.
Järvensivunpuistossa voi levähtää kukkapuiden katveessa vaikkapa riippukeinussa. (havainnekuva)

Nähtävillä 25.3. saakka – suunnittelijat paikalla puistossa 21.3.

Puistojen yleissuunnitelmaluonnos on nähtävillä 11.–25.3.2024 kaupungin verkkosivuilla, Järvensivunpuistossa sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 Suunnittelija ja kaupungin edustaja ovat tavattavissa puistoalueella torstaina 21.3. klo 15-16. Tapaaminen on Järvensivunpuiston leikkipaikalla.

Järvensivunpuisto ja pienemmät Turjanpuisto, Turjanpuistikko ja Soininpuisto sijaitsevat Iidesranta-kadun, Turjankadun, Tiirantaipaleen ja junaradan välisellä alueella.

–Järvensivulla puistojen kunnostuksen tavoitteena on edistää kestävää ympäristörakentamista ja luonnon monimuotoisuutta. Toimintoja parannetaan ja keskitetään Järvensivunpuistoon, ja uudet kukkivat puut kaikissa Järvensivun alueen puistoissa luovat uutta identiteettiä alueelle, kertoo erikoissuunnittelija Anna Levonmaa Tampereen kaupungilta.

Kaikkiin Iidesrannan varren puistoihin on tulossa monia hieman eri aikoihinkin kukkivia lajeja kuten erilaisia kirsikkapuita, omenapuita ja magnolioita

Järvensivunpuistoon monipuolinen kuntoilupaikka, myös leikkipuisto uusitaan

Järvensivunpuiston keskivaiheille perustetaan valaistu kuntoilupaikka, joka varustetaan monipuolisilla painopakallisilla kuntoiluvälineillä. Leikkipuisto on edelleen puiston itäpäässä. Leikkipaikan uusiksi välineiksi on valittu liukumäki-kiipeilyteline, 3D-kiipeilyväline, Peikon kieppipuut, puheputki ja pallo. Vanhoista välineistä säilytetään keinut, mobiluskiikku, hiekkalaatikko ja karuselli.

Hiekkakentälle pystytetään päätyaidat ja kentän etelälaidalle matalampi aita rajaamaan ohimenevää kulkua puiston läpi. Kentän valaistus uusitaan.

Niittyjä, kukkivia puita sekä riippukeinuja ja aurinkotuoleja

Järvensivunpuiston länsiosaa muutetaan luonnonmukaisemmaksi niittyalueilla ja niittykumpareilla. Kukkivia puita ja perennoja istutetaan puistoon luomaan viihtyisyyttä ja väriä. Järvensivunpuistossa voi kukkapuiden keskellä loikoilla riippukeinuissa ja aurinkotuoleilla.

Pienet puistikot, Turjanpuistikko ja Turjanpuisto, sijaitsevat Järvensivunpuiston länsipuolella Iidesranta-kadun varrella. Turjanpuistikkoon istutetaan kukkivia puita, ja nurmialueita muutetaan niityiksi. Puiston valaisimet uusitaan.

Turjanpuiston vanha leikkipaikka puretaan leikkipaikkaohjelman mukaisesti. Jatkossa Järvensivunpuiston monipuolinen leikkipaikka palvelee koko Järvensivun alueen asukkaita. Vanhan leikkipaikan tilalle perustetaan kuiva niitty ja istutetaan kukkivia puita. Puiston penkit säilytetään ja siirretään käytävän laidalle.

Kaupunkilaiset voivat edelleen pitää kasvimaita Soininpuistossa

Soininpuisto säilyy jatkossakin luonnonmukaisena viheralueena, jonka länsiosa on varattuna palstaviljelykäyttöön. Soininpuiston puistoraitin ympäristö siistitään, ja raitin varrelle istutetaan puita parantamaan etelä-pohjoissuuntaista ekologista yhteyttä.

Puistot kunnostetaan vuosina 2024–2025. 

Lisätietoja

Anna Levonmaa
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
040 139 9288
Jaa sosiaalisessa mediassa