Tampereen kaupunki kohtaa opiskelijoita rekrytointitapahtumissa

Tampereen kaupunki on aloittanut kevään rekrytointisesongin. Haussa on sekä kesätyöntekijöitä että tekijöitä pitempiaikaisiin työpaikkoihin. Jälkimmäisiin kaivataan erityisesti varhaiskasvatuksen ammattilaisia, mutta myös monet muut työt kaipaavat tekijöitään.
Etualalla panoraamakuva Tampereesta ja teksti Äänestyspaikka. Taustalla äänestyskoppeja.
Veera Leppänen (kuvassa vasemmalla) ja Sara Asadii etsivät kesätöitä julkisen puolen sote-alalta.

Kaupunki osallistui 22.–23.1.2024 Tampereen ammattikorkeakoulussa pidetyille Portti työelämään -rekrytointimessuille. Kohderyhmänä maanantaina 22.1. olivat eritoten sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja palveluliiketoiminnan osaajat, tiistaina 23.1. tekniikka- ja ICT-alan työnhakijat. Tampereen tiskillä riitti maanantaina mukavasti kiinnostuneita.

– Kiinnostuneita on ollut kohtuullisen paljon ja erityisesti kesätyömahdollisuuksista kysellään. Kävijöiden joukossa on ollut esimerkiksi bioanalyytikkoja, sosionomeja, restonomeja, hoitoalan ihmisiä ja myös varhaiskasvattajia, kertoo tiskin takana päivystänyt projektiasiantuntija Nelly Lähteenmäki.

Kolme naista katsomassa kameraan. Päällä siniset t-paidat.
Johanna Lahdensivu, Jonna Ollikainen ja Nelly Lähteenmäki (kuvassa vasemmalta oikealle) esittelivät Tampereen työpaikkoja nuorille.

Opiskelijat etsivät kesätöitä ja osa-aikaisuuksia

Veera Leppänen ja Sara Asadii ovat vasta-aloittaneita sosiaali- ja terveydenhoitoalan opiskelijoita.

– Olemme lähihoitajia, mutta aloitimme nyt jatko-opinnot. Meitä kiinnostavat kesätyöpaikat, varsinkin julkisella puolella, he kertovat.

Jeram Peiris, Hashan Dismayaka ja Lashika Rebera puolestaan etsivät erityisesti osa-aikatöitä opintojen oheen. Ravintola-alan opiskeluja on takana syyslukukauden verran, kevätlukukausi alkamassa ja hygieniapassit taskussa.

– Haemme ensisijaisesti opintojamme vastaavaa työtä. Myös julkinen sektori kiinnostaa, miehet vakuuttavat.

Rekrytoinnit jatkuvat helmi- ja maaliskuussa

Kaupunki on mukana myös Yliopiston yrityspäivillä 31.1.–1.2. Keskiviikkona 31.1. tietoa työpaikoista on jaossa keskustakampuksella ja torstaina Hervannassa.

Myös Veera Leppäsen ja Sara Asadiin kaipailemat kesätyöpaikat ovat tulleet hakuun. Haku jatkuu 18.2. saakka. Lisäksi 15–17-vuotiaille tarkoitettuja 1–2 viikon kesäharjoittelupaikkoja voi hakea 15.3. asti. Hakuaikaa on nuorilta saadun palautteen perusteella pidennetty aiemmista vuosista.

Tarjolla on kaikkiaan 230 kesätyö- tai harjoittelupaikkaa.

 

Kolme nuorta miestä katsomassa kameraan.
Jeram Peiris, Hasham Disamayata ja Lashika Rebera (kuvassa vasemmalta oikealle) etsivät ravintola-alan osa-aikatöitä.
Teksti: Ismo Lehtonen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa