Työtaistelu pysäyttämässä Nyssen bussi- ja ratikkaliikenteen sekä junat torstaina 14.12.

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL ry) ilmoittama poliittinen työtaistelu Pirkanmaalla vaikuttaa toteutuessaan laajasti myös Tampereen seudun joukkoliikenteeseen torstaina 14.12.2023.

Uutista on päivitetty ke 13.12. klo 8:51: U-linjat eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä, ja niiden osalta reittiopas ei päivity oikein; tarkista lakkopäivän tilanne suoraan liikennöitsijältä.

Nysse-liikenne on keskeytymässä työtaistelun toteutuessa niin bussien, ratikan kuin junienkin osalta torstaina klo 02:00 alkaen perjantaihin 15.12. klo 01:59 asti. Torstaina ennen klo 02:00 lähtevät vuorot ajetaan vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy klo 03:45.

Liikennöitävät linjat

Liikennöitsijöiltä tulleen tiedon mukaan linjat 37, 39 ja 86 (TKL), 43U (Luopioisten Linja) ja 95KUTSU (Valkeakosken Liikenne) liikennöidään normaalisti lakosta huolimatta. On mahdollista, että myös osa muiden linjojen vuoroista liikennöidään töihin tulleiden kuljettajien ja esimiesten voimin. Seuraa Nyssen tiedotusta: nysse.fi

Niin sanotut U-linjat (43U, 56U, 57U, 60U, 68U, 69U, 87U, 95U ja 96U) eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä. Näiden linjojen liikennöintiä voi tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä.

Reittioppaasta ajantasaiset tiedot

Asiakkaiden on hyvä varautua suuriin häiriöihin joukkoliikenteessä, ja harkita mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä ja etätyön tekemistä.

Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkoon 13.12. klo 16 mennessä. Tämän jälkeen reittioppaaseen lisätään ajettavia vuoroja sitä mukaa, kun liikennöitsijät näkevät töihin tulevien kuljettajien määrän. Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin. Matkustajan kannattaa tarkistaa oman lähtönsä tiedot juuri ennen lähtöä.

Huom. U-linjat eivät ole Nyssen tilaamaa liikennettä, ja niiden osalta reittiopas ei päivity oikein; tarkista lakkopäivän tilanne suoraan liikennöitsijältä! 

Nyssen poikkeustilanteet-sivulla kaikki perutut vuorot eivät poikkeustilanteessa näy niiden suuren määrän vuoksi. X-viestipalvelun Nysseinfossa peruttuja vuoroja ei poikkeuksellisesti näytetä lakkopäivän aikana lainkaan.

Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.

Teksti: Hanne Tamminen
Kuvat: Tampereen seudun joukkoliikenne, Nysse
Jaa sosiaalisessa mediassa