Kaukajärvellä kunnostetaan koirapuisto – suunnitelmasta voi antaa palautetta

Kaukajärvellä sijaitseva Isolammenpuiston koirapuisto kunnostetaan. Koirapuistossa parannetaan kuivatusta ja uusitaan pinnoitteita, valaistusta, penkkejä sekä varustusta. Isot ja pienet koirat saavat omat aitaukset.

Isolammenpuiston koirapuiston kunnostussuunnitelma on nähtävillä verkossa 29.11.–15.12.2023, ja se löytyy myös koirapuistosta. Tampereen palvelupisteessä osoitteessa Frenckellinaukio 2 B voi suunnitelmaan tutustua näytöllä.

Koirapuisto sijaitsee Kaukajärvellä metsäisessä Isolammenpuistossa Isoniitynpolun varrella lähellä Hikivuorenkadun alkupäätä. Koirapuiston pinta-ala on tällä hetkellä 2048 neliömetriä. 

Omat alueet isoille ja pienille koirille

Koirapuiston aita ja portit uusitaan, ja aluetta laajennetaan noin 400 neliömetrin verran. Uudistettuun koirapuistoon tulee yhteiseteinen sekä erilliset aitaukset isoille ja pienille koirille. Isojen koirien aitauksen laajuus on 1615 neliömetriä ja pienten 860 neliömetriä. Isojen koirien uuden aitauksen korkeus on 1,8 metriä ja pienten koirien 1,4 metriä. 

Koirapuistoon johtavat kivituhkakäytävät sekä opastus kunnostetaan.  Koirapuistossa kasvaa runsaasti puita ja se säilyy jatkossakin puustoisena, vaikka itäosasta poistetaankin puita. Kaadetuista puista saadaan maapuita koirapuistoon.  Muutama uusi puukin istutetaan. Koira-aitausten itäosa on murskepintainen ja länsiosa on pinnoiltaan vehreä ja luonnontilainen.

Koirapuisto kunnostetaan vuonna 2024. 
 

Kaukajärven koirapuiston aitausta ja roskis.
Kaukajärven Isolammenpuiston koirapuisto on kunnostuksen tarpeessa.

Lisätietoja

Milja Nuuttila
Tampereen kaupunki Erikoissuunnittelija
Puhelin:
050 413 1911
Tiia Helvilä
Tampereen Infra Oy, suunnitteluhortonomi
Puhelin:
040 801 2551
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Tiia Helvilä
Jaa sosiaalisessa mediassa