Härmälän rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilusta kerätään palautetta

Härmälän ja Rantaperkiön rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilu on päättymässä marraskuun lopussa. Tampereen kaupunki kerää nyt palautetta ja kokemuksia asukaskyselyllä sekä asukastilaisuudessa 27.11.2023 Härmälässä. Verkkokyselynä toteutettu asukaskysely on avoinna 6.12. asti. Siihen toivotaan vastauksia asukkailta sekä alueella paljon liikkuvilta.

Tervetuloa myös mukaan keskustelemaan aiheesta asukastilaisuuteen maanantaina 27.11. klo 17.30–19. Tilaisuus järjestetään Kuuselakeskuksen Härmäläsalissa osoitteessa Nuolialantie 46. Kaikille avoimen asukastilaisuuden järjestää Tampereen kaupunki ja kumppanina toimii Härmälän omakotiyhdistys. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Palautekyselyllä ja asukastilaisuudessa kerätään kokemuksia, missä asioissa kokeilun kanssa on onnistuttu ja mitä olisi voitu tehdä toisin. Haluamme myös kuulla millaisia vaikutuksia väliaikaisilla liikennejärjestelyillä on ollut Härmälän turvallisuuteen ja viihtyisyyteen ja millaiseksi liikenteen sujuvuus on koettu. Samalla kartoitamme toiveita mahdollisille pysyville toimenpiteille sekä selvitämme kokeilun onnistumista yleisesti.

Väliaikaiset liikennejärjestelyt poistetaan

Rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilussa on katkaistu ja kavennettu katuja, minkä tarkoituksena on ollut rauhoittaa liikennettä ja ajonopeuksia asuinalueella. Kokeilulla on haluttu mahdollistaa turvallinen kävely, pyöräily, leikki ja oleskelu omalla kotikadulla. Läpiajoliikennettä on rajoitettu muun muassa puisilla istutuslaatikoilla. Lisäksi kahdelle kadulle on tuotu keinuja ja Kannistonkadulle maalattiin yhdessä asukkaiden kanssa katutaideteos viihtyisyyden lisäämiseksi.

Rauhallisen liikenteen naapuruston kokeilu käynnistyi elokuussa. Kokeilun aikana alueella on mitattu myös ajoneuvoliikenteen määriä ja ajonopeuksia sekä jalankulun ja pyöräilyn määriä. Väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa marraskuun loppuun asti, minkä jälkeen ne puretaan. Asukaskyselyllä ja asukastilaisuudessa saatavan palautteen sekä liikennemittausten pohjalta päätetään, toteutetaanko jotkin toimenpiteet tulevaisuudessa pysyvinä tai toistetaanko kokeilu saman laajuisena uudestaan.

Lisätietoja

Heljä Aarnikko
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 806 4917
Teksti: Laura Lettenmeier
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa