Kerro käyttäjäkyselyssä, miten Tampere.fi-sivut palvelevat sinua

Kuinka hyödylliseksi koet Tampereen kaupungin Tampere.fi-verkkosivut? Löydätkö sivuilta etsimäsi tiedon, miten sivusto palvelee, missä pitäisi parantaa? Vastaa käyttäjäkyselyymme ja auta kehittämään sivustoa käyttäjien tarpeiden mukaiseksi. Samalla voit voittaa arvonnassa elokuvalippuja.

Tampere.fi pyrkii olemaan asukkaille ja muille sivustoa käyttäville arkea sujuvoittava tietosivusto, josta pääsee helposti palveluihin. Tampere.fi kertoo keskeiset ajankohtaisasiat ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuudet ja palvelee myös kansainvälisiä käyttäjäryhmiä. Tampere.fi-sivujen tavoitteena on olla mahdollisimman saavutettavat kaikille ja sujuvat käyttää älypuhelimella. 

Nyt toivomme käyttäjiltä näkemyksiä, kuinka hyvin tavoitteet ovat toteutuneet eli kuinka Tampere.fi-sivut palvelevat. Verkon kautta tehtävässä käyttäjäkyselyssä voit kertoa sivuista mielipiteesi ja antaa kehitysehdotuksia. Halutessasi voit myös osallistua elokuvalippujen arvontaan. 

Kyselyyn voi osallistua linkin kautta. Kysely myös ilmestyy Tampere.fi-sivuilla vähintään 10 sekunnin ajan vieraileville ponnahdusikkunaan.

Kyselystä saatujen vastausten perusteella sivuja kehitetään vastaamaan yhä paremmin käyttäjiensä tarpeisiin. Kysely on avoinna 4.12.2023 asti.

Sivustouudistus ja soteuudistus toivat muutoksia Tampere.fi:hin

Tampere.fi-verkkosivusto on kaupungin tärkein viestintäkanava. Alkuvuoden 2023 asukasviestintätutkimuksemme mukaan Tampere.fi on asukkaiden mielestä kaupungin omista viestinnän kanavista hyödyllisin, kun haluaa saada tietoa kaupungin palveluista ja toiminnoista.

Tampere.fi-sivusto on kokenut viime vuosina isoja muutoksia. Sivusto uudistettiin täysin ja uudet sivut avattiin kesän korvalla 2022. Vuoden 2023 alusta sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät Tampereen kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuulle, mistä syystä suurin osa niihin liittyvistä sisällöistä poistettiin Tampere.fi-sivuilta alkuvuodesta. Käytetyimmistä sosiaali- ja terveyspalveluista tarjottiin kuitenkin perustiedot myös Tampere.fi-sivuilla toukokuulle 2023 asti siirtymävaiheen tukena. Nyt kaikki sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvät tiedot saa hyvinvointialueen Pirha.fi-sivuilta.

Tampere.fi-sivustosta on suomenkielisen sivuston lisäksi englanninkielinen, hieman suppeampi versio. Sivuilla vierailevien käytettävissä on myös käännöstyökalu, jolla sisältöä voi kääntää lukuisille eri kielille. 

Uusitun sivuston ensimmäisen olemassaolovuoden (kesäkuu 2022 - toukokuu 2023) aikana sivustolla oli 5,9 miljoonaa käyntiä ja 14,5 miljoonaa sivulatausta. Käyttäjistä 65 prosenttia tuli sivuille hakukoneen kautta. Älypuhelimella sivuja käytti 64 prosenttia kävijöistä.

Kaupunki järjesti ensimmäisen Tampere.fi-verkkosivujen käyttäjäkyselyn vuonna 1997. Tämänvuotisen kyselyn toteutuksesta vastaa Suomen OnlineTutkimus Oy.

***
Päivitetty 5.12.23: Suora linkki kyselyyn poistettu, kysely on päättynyt.
Päivitetty 14.11.23: Lisätty, että kysely ilmestyy sivuilla vähintään 10 sekunnin ajan vieraileville ponnahdusikkunaan.

Teksti: Satu Aalto
Jaa sosiaalisessa mediassa