Tampereen lyseon lukion perusparannus alkaa tammikuussa 2024

Tampereen lyseon lukion perusparannus alkaa tammikuussa ensi vuoden alussa. Perusparannuksen toteutuskustannukset ovat yhteensä 19,2 miljoonaa euroa. Hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnassa 2.11.2023.

Perusparannuksessa Tampereen lyseon lukio kunnostetaan piha-alueineen, kalusteineen ja varusteineen. Rakennus korjataan ja laajennetaan ottamalla käyttöön rakentamatonta kellari- ja ullakkotilaa länsisiivessä. Pihalle rakennetaan uusi viherkattoinen liikuntavälinevarasto, ja pihaa rajaava luonnonkivillä verhottu tukimuuri korjataan.

Rellunakin tunnetun lukion rakennustyöt valmistuvat suunnitelman mukaan marraskuussa 2025. Tilat otetaan opetuskäyttöön maaliskuussa 2026. Pyynikin torin laidalla sijaitsevassa rakennuksessa toimivat sekä kansallinen lukio että IB-lukio. Rellun tiloja käytetään myös iltaisin.

Hankkeessa lukio on mitoitettu 185 opiskelijan vuosittaiselle sisäänotolle ja kaikkiaan 650 opiskelijalle sekä 60:lle henkilöstön edustajalle. Perusparannuksen yhteydessä tehdään tilat myös Pirkanmaan Voimia Oy:lle ja opiskelijaterveydenhuollolle.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tähti-Set Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Hankkeen rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin avoimina hankintakyselyinä touko-syyskuussa 2023. Hankesuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio alittui 1,040 miljoonalla eurolla, mikä selittyy pääosin rakennusmateriaalien hintojen laskulla ja kiristyneellä kilpailutilanteella.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa