Järjestä talkoot tai tempaus ja hae ympäristönsuojeluavustusta

Haluatko parantaa luonnon monimuotoisuutta esimerkiksi lähiympäristössäsi? Hae ympäristönsuojeluavustusta vuodeksi 2024. Haku on avoinna 1.11.–15.12.2023. Avustusta voi saada muun muassa tempauksiin, tapahtumiin,  talkoisiin ja työpajoihin.

Avustusta voivat hakea niin yhteisöt kuin yksityisetkin henkilöt. 
–Avustuksella ei voi ostaa laitteita tai työkaluja, mutta avustusta voi käyttää laitteiden vuokraamiseen. Myös kaupungilta voi lainata joitakin puutarhavälineitä, vinkkaa ympäristösuunnitteluja Teija Ahonen

Ympäristönsuojelutyön kuten keto- ja vieraslajitalkoiden tulee kohdentua Tampereen kaupungin yleisille alueille. Esimerkiksi vieraslajitorjuntaan kaupungilta vuokratuilla alueilla ei myönnetä avusta. Hakijan tulee itse huolehtia tarvittavien lupien ja vakuutusten hankinnasta. Vieraslajien torjunnassa ei saa käyttää kemiallisia torjunta-aineita. 

Tampereen kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö käsittelee hakemukset, ja jakamisesta päättää yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto. Avustus maksetaan jälkikäteen, hyväksyttyä käyttöselvitystä vastaan. Avustuksiin on varattu 15 000 euron määräraha. 

Ketotalkoita, vieraslajitalkoita, työpajoja, infotilaisuuksia, taidetta

Viime vuonna avustusta saaneet järjestivät muun muassa perinnebiotoopin hoitotalkoita, vieraslajitalkoita, työpajoja vieraslajikasvivärjäyksestä, info- ja keskustelutilaisuuksia, perustivat luonnonkedon sekä jakoivat vieraslajitietoutta esimerkiksi vieraslajeilla värjätyn tekstiilitaideteoksen avulla.
 

Lisätietoja

Teija Ahonen
Ympäristösuunnittelija
Puhelin:
041 730 4733
Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Henrietta Soininen
Jaa sosiaalisessa mediassa