Welcoming City -kehitysohjelma vahvistaa Tampereen kansainvälisyyttä ja elinvoimaa

Tampereen kaupunki käynnistää vuoden 2024 alussa uuden Tampere Welcoming City -kehitysohjelman, jonka tavoitteena on vahvistaa kaupungin kansainvälisyyttä ja elinvoimaa.
Neljä eri etnisistä taustoista tulevaa ihmistä keskustelevat saunaravintola Kuuman pöydän ääressä.
Tampere Welcoming City -kehitysohjelman tavoitteena on parantaa kansainvälisten osaajien vetovoimaa ja pitovoimaa.

Kehitysohjelman avulla halutaan lisätä Tampereen vetovoimaa ja pitovoimaa kansainvälisten osaajien osalta sekä ylläpitää kaupungin kilpailukykyä ja vahvaa elinvoimaa. Tampere Welcoming City -kehitysohjelman kautta vaikutetaan muun muassa osaavan työvoiman saatavuuteen, Tampereen työmarkkinoiden kansainvälistymiseen, segregaation ehkäisyyn, maahanmuuttajien suomen kielen oppimiseen ja sujuvien palveluiden vakiinnuttamiseen.

- Ohjelma edesauttaa Tampereen muutosta kansainväliseksi kaupungiksi. Me tarvitsemme kansainvälisiä osaajia, ja Tampereen tulee olla paikka, mihin on sujuvaa rakentaa hyvää, omannäköistä elämää. Tampereen veto- ja pitovoiman parantaminen on oleellista tästä näkökulmasta, jotta saamme huolehdittua kaupunkimme kilpailukyvystä, taloudellisesta elinvoimasta sekä esimerkiksi työvoiman saatavuudesta, sanoo Tampereen pormestari Kalervo Kummola.

Kehitysohjelmaa on valmisteltu laajassa sidosryhmäyhteistyössä Tampereen kaupungin, elinkeinoelämän, korkeakoulujen, oppilaitosten, kolmannen sektorin sekä Tampereella asuvien kansainvälisten osaajien kanssa. Myös ohjelman toimenpiteitä edistetään yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. 

Kehitysohjelman ohjelmapäälliköksi on valittu Carita Prokki, joka aloitti tehtävässään lokakuun alussa. Prokki siirtyi ohjelmapäällikön tehtävään Tampereen ammattikorkeakoulusta, missä hänen vastuullaan oli kansainvälisen liiketoiminnan kehittäminen.

- Tampere on tunnetusti Suomen vetovoimaisin kaupunki. Mutta meillä on vielä tehtävää siinä, että olisimme vetovoimaisin kaupunki myös kansainvälisille osaajille. Tampereelle pitää olla helppo tulla, sopeutua ja jäädä. Tähän haluamme panostaa kaupunkiorganisaation sisällä, mutta myös yhteistyössä koko kaupunkiyhteisön kanssa, Prokki kertoo. 

Kehitysohjelmat ovat merkittävä osa Tampereen kaupunkistrategian toteuttamista. Meneillään olevan valtuustokauden kehitysohjelmia ovat Älykaupunki kaupunkilaisille, Hiilineutraaleja tekoja, Tampere Junior, Viiden tähden keskusta ja Hiedanranta. Vuoden 2024 alussa käynnistyy myös Hyvinvoinnin kehitysohjelma.

Lisätietoja

Carita Prokki
Ohjelmapäällikkö
Puhelin:
040 152 3733
Teksti: Pekka Pernu
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa