Atalan, Leinolan ja Olkahisten latureitin varrella kaadetaan puita

Atalan, Leinolan ja Olkahisten latureittiä levennetään kesällä 2024, ja reitin valaistus uusitaan. Leventämisen takia reitin varrella kaadetaan puustoa. Työt aloitetaan  9.10. 2023 alkavalla viikolla, ja ne kestävät pari viikkoa.  Valaistulla reitillä liikkumista joudutaan rajoittamaan turvallisuussyistä puunkaatotöiden aikana.
Atalan, Olkahisten ja Leinolan latureitti kartalla.
Latureitti on merkitty vaalean sinisellä karttaan. Halimasjärven luonnonsuojelualueen rajaus merkitty vaalean vihreällä. Kartta avautuu laajemmaksi klikkaamalla.

Työskentelyaika on klo 7–18. Työalueella liikkujia pyydetään noudattamaan erityistä varovaisuutta.

Reittien läheisyydestä kaadetaan myös pystyyn kuolleita ja heikentyneitä puita. Osa kaadettavista rungoista jätetään maapuiksi luonnon monimuotoisuuden vaalimiseksi.

Atalasta reitti alkaa Aitolahdentieltä ja Leinolasta se tulee Lahdentien ali Atalan suuntaan. Reitit yhtyvät Halimasjärven lähellä, ja reitti jatkuu Ojalaa ja Olkahista ja kohti. Ojalassa reitti päättyy Ojalankyläntiehen. 

Reitti kulkee Halimasjärven luonnonsuojelualueen poikki osan matkalta. Halimasjärven luonnonsuojelualueen toimenpiteet on hyväksynyt Pirkanmaan ELY-keskus. Suojelualueella kaikki läpimitaltaan yli 20 cm rungot jätetään alueelle lahopuiksi. 

Lisätietoja

Anne Ravaska
Lisätietoa reitin leventämisestä: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
040 806 3906
Heli Vuorilampi
Lisätietoa puunkaatotyöstä: Metsäasiantuntija
Puhelin:
050 306 0423
Jaa sosiaalisessa mediassa