Virastotalon uusien julkisivuelementtien asennus alkoi

Tampereen kaupungin virastotalon rakennustyömaalla on syyskuussa purettu vanhoja julkisivuelementtejä ja aloitettu uusien elementtien asennus.
Virastotalon rakennustyömaa takapihalta torninosturista kuvattuna, vasemmalla näkyy keltaista nosturia ja taustalla kaupunkinäkymää.
Virastotalon työmaa sijaitsee keskeisellä paikalla Aleksis Kiven kadun ja Puutarhakadun kulmassa. Kuva työmaasta on otettu torninosturista.

Elementit näyttävät ulospäin samanlaisilta kuin vanhat elementit. Niiden ulkopinnassa on käytetty vaaleaa klinkkerilaattaa, kuten vanhassakin julkisivussa. Aleksis Kiven kadun puolen perusparannusosalle asennetaan yhteensä 360 suurikokoista elementtiä.

Virastotalon pihaan on pystytetty kesän aikana torninosturi, jonka avulla vanhat julkisivuelementit puretaan ja uudet asennetaan. Sääsuojaa asennetaan lisää rakennuksen päälle. Yli puolet rakennuksesta on jo säähuputuksen peitossa.
Perusparannusosan vesikaton ja alimpien kerrosten sisätilojen purkutyöt jatkuvat. Kerroksissa on käynnissä myös haitta-ainepurkuna tehtäviä purkutöitä.

– Lähiviikkoina perusparannusosan talotekniikka-asennukset aloitetaan kanavien, putkien ja sähköreittien pystyasennuksista tekniikkakuiluihin, kertoo YIT:n työmaainsinööri Jaakko Sirén.

Rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026

Virastotalon peruskorjaus- ja laajennustyöt aloitettiin keväällä 2023, ja rakennustyöt valmistuvat kesällä 2026. Aleksis Kiven kadun puolella sijaitseva kiinteistö peruskorjataan. Puutarhakadulla sijainneen matalan siiven tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa.

Katutason kerrokseen muuttavat palvelupiste, ravintola ja näyttelytilat. Katutasosta pääsee kulkemaan myös toisen kerroksen kokous- ja koulutuskeskukseen. Valtuustosalin paikka säilyy viidennessä kerroksessa. Uusi virastotalo tulee toimimaan nyt Frenckellissä työskentelevien noin 900 työntekijän toimistona.

Tulevan virastotalon rakentamissuunnitelmassa on huomioitu esteettömät ja selkeät kulkureitit. Suunnittelun päätavoitteita ovat olleet kaikkien tilojen turvallisuus ja terveellisyys sekä vastuullisuus ja kestävä kehitys.

Virastotalon uusia valkoisia julkisivuelementtejä ja taustalla työntekijä työmaavaatteissaan.
Uusien julkisivuelementtien asennus on jo alkanut.

Lisätietoja

Jaakko Sirén
YIT Työmaainsinööri
Puhelin:
040 183 1365
Petri Saarinen
Tampereen Tilapalvelut Hankepäällikkö
Puhelin:
040 767 1981
Teksti: Tuuli Oinonen
Kuvat: YIT
Jaa sosiaalisessa mediassa