Mielenreitti – toivon tarinoiden luontopolku avataan Tampereen Hervantaan Suolijärvelle 27.9.2023 

Hervantaan Suolijärven läheisyyteen avataan Mielenreitti luontopolku. Mielen hyvinvointia tukevan luontopolun sisällön ovat suunnitelleet Mielen ry:n 40 vapaaehtoistoimijaa. Avajaistapahtumaa vietetään keskiviikkona 27.9. kello 14–19.

Polku on tarkoitettu kaikille:  sen varrella on tarinoita ja maalauksia, jotka kannustavat ihmisiä pysähtymään kokemustarinoiden ja toivon äärelle.

Tarinat tarjoavat kaikille polun kulkijoille mahdollisuuden pysähtyä oman elämäntilanteen äärelle sekä aistia samalla ihmisen ja luonnon yhteyttä. Maalaukset ovat eri henkilöiden toteuttamia, tarinoista inspiroituneita kuvituksia.

Mielenreitin pituus on n. 2,3 km, josta Suolijärven rantaa kulkeva osa on mahdollisimman esteetöntä reittiä (vaativa esteetön). Polun rakentamisesta ja viitoituksesta vastaa hankkeen yhteistyökumppani Ekokumppanit Oy, ja polku on rakennettu Tampereen kaupungin maalle. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) sekä polun rakentamisen osalta Tampereen kaupunki.

Mielenreitti-luontopolun avajaiset Suolijärven ulkoilumajalla 27.9. klo 14–19

Kaikille avoimessa avajaistapahtumassa yleisö pääsee tutustumaan Mielenreittiin toivon tarinoiden kautta. Luontopolun voi kiertää omatoimisesti tai osallistua yhteislähtöön mielenreittiläisten kanssa. Reitin varrella on mahdollisuus osallistua yhteisötaideteoksen luomiseen ja piipahtaa Suoliojan tulipaikalla nokipannukahveilla.

Suolijärven ulkoilumajan edustalle kokoontuu paikallisia järjestöjä esittelemään kaikille avointa, mielen hyvinvointia tukevaa ja luontopainotteista toimintaa. Mukana ovat mm. Etappi ry:n Luontopolkua eteenpäin -työpaja ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Viisas valinta –hanke. Ahlman Edun Saunahaltijat lämmittävät järven rannalla saunajurttaa ja tarjoavat luonnonläheisiä ja hyvinvointia tukevia elämyksiä. Suolijärven ulkoilumajan Kuikka Kafe on avoinna tapahtuman ajan.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Avajaistapahtuma järjestetään Suolijärven ulkoilumajan lähimaastossa. Ulkoilumajan osoite on Suolijärvenkatu 5, 33720 Tampere.
 

Lisätietoja

Eeva Romi
Mielen ry, Mielenreitti-hanke, vastaava hanketyöntekijä
Puhelin:
050 535 8657
Petri Mäkelä
Ekokumppanit Oy, retkeilypalvelupäällikkö:
Puhelin:
040 806 4082
Jaa sosiaalisessa mediassa