Vehmaisten Juvelanpuistoon tulossa monipuolinen leikkipaikka ja pelinurmi -suunnitelma nähtävillä

Vehmaisten Juvelanpuisto kunnostetaan uudistamalla leikkitoimintoja monipuolisemmiksi ja eri ikäisille sopiviksi.  Pelailuun sopivaa nurmialuetta laajennetaan. Puistoon tulee myös petankkikenttä. Puiston kunnostussuunnitelmasta voi antaa palautetta 2.10.2023 saakka.

Puistosuunnitelma on nähtävänä 18.9.–2.10.2023 puistossa ja netissä sivulla www. tampere.fi/viheralueidensuunnittelu. Myös Tampereen palvelupisteen (os. Frenckellinaukio 2 B) näytöllä niihin voi tutustua. Puiston suunnittelija esittelee suunnitelmaa paikan päällä puistossa maanantaina 25.9. klo 10–11.

Juvelanpuiston ympärillä on pientaloasutusta, ja sen pohjoispuolella on Hainarinkatu ja eteläpuolella Juvelankatu.

Leikki-, kiipeily- ja roikkumisvälineitä

Leikkipaikka sijoittuu puiston pohjoisosaan.  Uusi leikkivälineistö on monipuolinen, ja välineitä löytyy eri ikäisille lapsille. Leikkivälineistöön kuuluvat keinut, pyörivä verkkokiipeilyteline, hiekkalaatikko, jousikiikut, kiikkulauta, keikkaustangot, volttikone, kiipeilyseinä sekä monitoimiväline, jossa on pieni ja isompi liukumäki.  Uutuusväline, volttikone on pyörivä laite, jonne mennään sisälle, ja kaveri voi antaa vauhdin. 

Polkupyörätelineet on sijoitettu leikkipaikan liepeille.

Pelailunurmi ja petankkikenttä

Juvelanpuiston keskellä on pelaamiseen soveltuva nurmialue kaiken ikäisille. Nurmialuetta on saatu laajemmaksi ulottamalla se poistettavan hiekkakentän puolelle. Nurmialueen viereen on jatkettu puistokäytävää, niin että se halkoo puiston yhtenäisesti. Käytävän varteen tulee petankkikenttä penkkeineen. Vähäisellä käytöllä oleva lentopallokenttä puiston länsilaidalla poistetaan ja maisemoidaan. 

Juvelankadun ja Hainarinkadun välinen, puiston halki kulkeva puistokäytävä on talvikunnossapidettävä.

Luonnon monimuotoisuutta lisätään puistossa

Puiston nykyinen puusto säilytetään, ja uusia puita istutetaan rajaamaan leikkipaikan länsireunaa. Puiden ympäristössä ja ojien reuna-alueilla nurmea leikataan harvemmin; tavoitteena on lisätä taajamaluonnon monimuotoisuutta ja lisätä suojavaikutusta. Puiston eteläosa ja reunamia muutetaan maisemaniityksi, mikä myös parantaa monimuotoisuutta ja luo viihtyisyyttä.

Puisto on tarkoitus kunnostaa vuonna 2024.
 

Lisätietoja

Milja Nuuttila
Erikoissuunnittelija
Puhelin:
050 413 1911
Jaa sosiaalisessa mediassa