Tampereen Paasikiventien lännen suuntainen lisäkaista käyttöön

Paasikiventien lännen suuntaisen lisäkaistan rakentamistyöt on saatu valmiiksi ja ajoradan kolmas kaista avataan käyttöön tiistaiaamuna 18.9. Tämä Paasikiventien Näsijärven puoleisin kaista avataan Paasikivenkadun liittymän ja Lielahden Enqvistinkadun välille.

Myös keskustan suuntaan kääntyvien kaistaa lännestä tultaessa on pidennetty joitakin satoja metrejä, Rosenlewin alikulkusillan ja Paasikivenkadun liittymän välillä. Tämä osuus avattiin Lielahden suunnasta tulevalle autoliikenteelle elokuun lopussa. 

Raitiotieallianssi on rakentanut lisäkaistat raitiotietöiden ohella. Paasikiventietä on samalla siirretty noin 300 metrin matkalta lähemmäs Näsijärveä, jotta raitiotielle saatiin riittävä tila Rantatien viereen. Kaistojen muutostyöt alkoivat keväällä 2022 ja samaan aikaan aloitettiin myös Paasikiventien ylittävän Rosenlewin raitiotiesillan rakentamistyöt. 

Paasikiventiellä on ennen kaistojen avausta tehty mittavat asfaltointityöt sekä uusittu ajoratamaalaukset. Lisäksi on uusittu opastustaulut ja liikennemerkit uusien liikennejärjestelyjen mukaisiksi. Nopeusrajoitus lisäkaistojen alueella on käyttöönoton jälkeen 60 kilometriä tunnissa. 

Uusien lisäkaistojen tavoitteena on sujuvoittaa Paasikiventien ja Rantatien liikennettä ja vähentää ruuhkautumista. Lännen suuntaan rakennettu kolmas kaista helpottaa keskustasta tulevien liittymistä Paasikiventien muille kaistoille ja myös siirtymistä Nokian suuntaan vieville kaistoille. Työt on toteutettu Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Tampereen kaupungin yhteistyönä raitiotiehankkeen yhteydessä.
 

Kuvat: Wille Nyyssönen
Jaa sosiaalisessa mediassa