Arkkitehtuuripolitiikan päivä Tampereella 29.9. - ilmoittaudu mukaan

Arkkitehtuurista kertovaa Apoli-päivää vietetään tänä vuonna perjantaina 29. syyskuuta 2023 Tampereella osana Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon, TAD Weekin, ohjelmistoa. Tänä vuonna toista kertaa järjestettävän Apoli-päivän teemana on paikallinen arkkitehtuuripolitiikka ja paikallisten arkkitehtuuripoliittisten ohjelmien eri tasot, muodot ja toimijat. Tapahtuma on maksuton, mutta osallistujien tulee ilmoittautua tapahtuman alkuun mennessä.

Tampereen arkkitehtuuriohjelma uudistettiin ja hyväksyttiin 12.6.2023 kaupunginhallituksessa. Ohjelman pääteemoja ovat kaupungin identiteetti sekä kestävyys. Kestävyys on läpileikkaava teema myös vuonna 2022 hyväksytyssä Suomen toisessa arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa. Tavoitteena on laadukas arkkitehtuuri sekä rakennettu ympäristö yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Muut ohjelman teemat ovat kaupunkiympäristö, historiallinen jatkuvuus, uudis- ja täydennysrakentaminen sekä vuorovaikutus ja koulutus. Ohjelma auttaa tavoitteiden asettamisessa hyvän arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön aikaansaamiseksi rakennus- ja kaupunkisuunnittelussa, hankekehittämisessä ja muissa arkkitehtuurin laatuun vaikuttavissa hallintoprosesseissa ja toiminnassa.

Tampereen uutta arkkitehtuuriohjelmaa esittelee yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen päivän avauksen jälkeen kello 13.10.

Apoli-päivään osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta, mutta siihen tulee ilmoittautua. Tervetuloa seuraamaan keskustelua etänä tai paikan päällä. Tilaisuuden seminaariosuus on Finlaysonilla Työväenmuseo Werstaan Bertel-salissa (os.Väinö Linnan aukio 8).

Kello 13 alkavan keskusteluosuuden jälkeen järjestetään lyhyt kävelykierros Tampereen uusiin arkkitehtuurikohteisiin arkkitehti Eeva Korhosen johdolla. Kävelykierros päättyy Kulttuuritalo Laikkuun, jossa tutustutaan Reima Pietilä 100 vuotta -näyttelyihin. Päivän päätteeksi on mahdollista osallistua myös Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon avajaisiin.

Tampereen kaupunki on yksi arkkitehtuuri- ja designviikon tukijoista. Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Muokattu 19.9.2023 klo 16 otsikkoa ja tekstiä: Poistettu ilmoittautuminen 21.9. mennessä, ilmoittautuminen on mahdollista tapahtuman alkuun saakka.

Lisätietoja

Hanna Montonen
Tampereen arkkitehtuuriohjelma Yhdyskuntasuunnittelupäällikkö
Puhelin:
040 801 6952
Teksti: Anna-Leea Hyry
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa