Pormestari Kummola mukaan Planin #GirlsTakeover -tempaukseen lokakuussa

Kalervo Kummolan Tampereen pormestarina syrjäyttää tiistaina 10.10.2023 nuori nainen, kun pormestari ja Tampere osallistuvat Planin #GirlsTakeover -tempaukseen. Eri puolilla maailmaa yhden päivän ajan tytöt ja nuoret naiset valtaavat eri alojen johtajien paikat. Tänä vuonna teemoina on tytöt ja urheilu sekä työelämän tasa-arvo.

Lastenoikeusjärjestö Plan International järjestää jälleen #GirlsTakeover -tempauksen Suomessa. Tempauksessa nuoret tytöt ja naiset eri puolilla maailmaa valtaavat esimerkiksi yhteiskunnallisten ja yritysjohtajien paikkoja päivän ajaksi. Tänä vuonna tempauksessa teemana on tytöt ja urheilu sekä työelämän tasa-arvo. Valtauksella kiinnitetään erityisesti huomiota harrastamisen ja urheilun yhdenvertaisuuteen. Tampereen pormestarin paikan tulee valtaamaan Pauliina Mannerhovi tiistaina 10. lokakuuta 2023.

"Jokaisella tulee olla mahdollisuus toteuttaa ja kehittää itseään, sukupuoleen katsomatta. Yhdenvertaisten harrastamisen mahdollisuuksien tarjoaminen on erityisen tärkeää. Meidän täytyy raivata yhdessä tilaa vahvemmalle tyttöjen osallisuudelle myös urheilun maailmassa”, pormestari Kummola alleviivaa.

Tampereen pormestarin paikan lisäksi tempauksessa vallataan urheiluministerin, Iltalehden päätoimittajan sekä SOK:n, Finnairin ja Palloliiton johtajien paikat. 

Maailmanlaajuisesti tytöt ovat vallanneet tuhansien johtajien paikkoja yhteensä 70 eri valtiossa vuoden 2016 jälkeen. Suomessa tempaus järjestetään seitsemättä kertaa.

Lisätietoja

Neea Loimuvirta
Erityisavustaja
Puhelin:
040 543 5412
Jaa sosiaalisessa mediassa