Koillisen Syyskarnevaaleissa iloa, toimintaa ja tietoa

Linnainmaalla Koilliskeskuksessa järjestetään torstaista lauantaihin 7.–9.9.2023 Koillisen Syyskarnevaalit. Kaikenikäisille suunnatussa tapahtumassa esitellään alueen tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia. Iloisen menon lisäksi tarjolla on terveyttä ja hyvinvointia edistävää tietoa.

Perinteisiä Koillis-Tampereen syyskarnevaaleja vietetään parhaillaan Linnainmaalla ja sen lähialueilla.

– Syyskarnevaaleilta alueen asukkaat voivat löytää uutta kiinnostavaa toimintaa ja harrastuksia, jotka tuovat heidän arkeensa iloa ja hyvää vointia, kertoo aluekoordinaattori Marja-Leena Rajala Tampereen kaupungilta. 

– Karnevaaleissa on tarjolla sisältöä kaiken ikäisille. Iloisten pelien, arvontojen ja leikkien lisäksi saatavilla on tietoa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä, Rajala jatkaa.

Kolme päivää täynnä ohjelmaa

Torstaina 7.9.2023 ohjelma on suunnattu erityisesti aikuisväestölle ja senioreille. Päivän aikana pääsee kuulemaan Messukylän perinneseuran järjestämän luennon Vilusen viikinkiaikaisista löydöistä. Ohjelmassa on myös yhteislaulua, juttutupa sekä opastusta älykännykän ja tietokoneen käyttöön. 

Perjantaina 8.9.2023 on mahdollisuus etsiä itselleen uusia harrastuksia tutustumalla Tampereen seudun työväenopiston runsaaseen ja monipuoliseen kurssitarjontaan. Tapahtumassa pääsee tutustumaan myös kaupungin kulttuuri- ja liikuntaluotsitoimintaan sekä kaupungin tarjoamiin erilaisiin osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksiin. Kirjaston puolella voi vastata kirjallisuusvisaan ja luoda jääkaappirunoutta. Perjantaina syyskarnevaaleilla on mahdollisuus myös saada tietoa diabeteksesta, sydänsairauksista, allergioista ja astmasta. 

Perjantai-iltapäivästä alkaen ohjelma on suunnattu erityisesti nuorille. Erilaisten liikunta- ja muiden harrastusmahdollisuuksien esittelyn lisäksi paikalla voi tutustua nuorten Messi-pienryhmätoimintaan sekä Pirkanmaan hyvinvointialueen Lyhty-walk-in-palveluun, josta nuoret saavat apua mielenterveyden haasteisiin. Päivä huipentuu illalla oleviin Seiskafesteihin, joka on uusien 7.-luokkalaisten festivaali.
 
Lauantai 9.9.2023 on erityisesti lapsiperheille suunnattu päivä. Lapset voivat silloin saada kasvomaalauksia, päästä askartelemaan sekä osallistumaan teatteripajaan sekä tanssivaan satuhetkeen. Lauantaina voi myös pyöräillä Leinolaan, jossa on mahdollisuus saada pyöräänsä pikahuolto maksutta.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma on kaupungin tapahtumakalenterissa: Koillisen Syyskarnevaalit 2023.
 

Lisätietoja

Marja-Leena Rajala
Aluekoordinaattori
Puhelin:
040 185 7157
Teksti: Johanna Kurela
Kuvat: Olli-Pekka Latvala
Jaa sosiaalisessa mediassa