Pakkausjätteiden keräys on laajentunut kiinteistöille ja Rinki-ekopisteisiin

Kahden viime vuoden aikana pakkausjätteiden keräys on laajentunut kiinteistöille. Kaikilta vähintään 5 asunnon kiinteistöiltä tulee jätehuoltomääräysten mukaan löytyä lajitteluastiat metallille, lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille. Pakkausjätteitä kerätään myös Suomen Pakkauskierrätys Ringin ja Pirkanmaan Jätehuollon ekopisteillä.  Pirkanmaan Jätehuolto poistaa käytöstä kymmenen täydentävää ekopistettä.

- Poistamme syyskuun lopussa kymmenen ekopistettä lähinnä niiltä alueilta, joista löytyy läheltä Suomen Pakkauskierrätys Ringin ekopiste, tai joilla on lajittelupalvelut kiinteistöillä. Kaksinkertaista pakkausten keräysjärjestelmää ei ole tarkoituksenmukaista ylläpitää, kertoo aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Pakkausjätteiden kierrätys kuuluu tuottajien (maahantuojat, valmistajat, pakkaajat) vastuulle. Rinki-ekopisteet löytyvät muun muassa kauppojen pihoilta. Pirkanmaan Jätehuolto täydentää keräystä kiinteistöillä ja omilla ekopisteillä. Muutoksen jälkeen Pirkanmaan Jätehuollolle jää vielä 49 omaa ekopistettä, jotka täydentävät valtakunnallista pakkauskeräystä.

Poistettavat pisteet ovat:

  • Ikaalinen, Kauppakatu 11, Soutajantie 2
  • Kangasala, Tursolantie 10
  • Mänttä-Vilppula, Aaponkatu 1, Anttilankatu 6, Erämiehentie 11
  • Orivesi, Harjulantie 9-11
  • Sastamala, Tupurlantie 4
  • Tampere, Satakunnankatu 50
  • Virrat, Varpustie 1
Kuvat: Pirkanmaan Jätehuolto Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa