Näsinsillan länsipään alittava rantareitti suljetaan väliaikaisesti 7.9.-31.12.2023

Mustalahden etelärannalla käynnistetään rannan tuki- ja korjaustyöt torstaina 7.9.2023. Näiden töiden vuoksi Mustalahdesta Näsinsillan alitse kohti Mältinrantaa kulkeva jalankulku- ja pyöräilyreitti on suljettu vuoden 2023 loppuun asti. Korvaavana reittinä voi käyttää Kuninkaankatua ja Näsijärvenkatua. Myös Näsinpuiston ja Pajasaaren reitit ovat edelleen käytössä.
Kartta jossa reitti suljetti Näsinsillan alitse
Rantareitti on suljettu Näsinsillan alta ja Mustalahden etelärannasta.

Rannan kunnostamisen myötä avautuu mahdollisuus jatkaa Näsijärven rantareitin kehittämisen seuraavaan vaiheeseen, jossa parannetaan kulkuyhteyksiä puistosillalta kohti Mustalahtea ja keskustaa. Vuosien varrella Näsijärven aallokko on aiheuttanut eroosiota Mustalahden ranta-alueelle, joten työt alkavat kasvuston poistamisella ja rannan muotoilulla uudelleen. Vaihtelevien sääolosuhteiden takia rantaan asennetaan tukimuurirakenteita. Korjaustöissä otetaan huomioon rantareitin uudistamisen tarpeet, kuten kasvavat kävelyn ja pyöräilyn liikennevirrat sekä mahdolliset laiturirakenteet. Varsinainen rantareitin uudistusprojekti käynnistyy aikaisintaan vuonna 2025.

Näsijärven rantareitin uusimpiin kulkuyhteyksiin kuuluvat Ranta-Tampellan kaupunginosan, Santalahden rantapuiston ja puistosillan reitit.

Lisätietoja

Raija Tevaniemi
Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 523 2052
Jaa sosiaalisessa mediassa