Lielahden ja Kaukajärven kirjastoihin omatoimiaukioloajat

Lielahden ja Kaukajärven kirjastoissa otetaan 1. syyskuuta käyttöön omatoimiaukioloajat. Omatoimitunteina kirjastojen ovet avautuvat kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla.

 Lielahden ja Kaukajärven kirjastojen aukioloajat laajenevat syyskuun alusta alkaen. Molemmissa kirjastoissa jatkuvat tutut palveluaukioloajat, jolloin kirjaston asiakaspalvelu on avoinna.  Niitä täydentävät uudet omatoimiaukioloajat, jotka lisäävät Lielahdessa aukiolotunteja viikonloppuun ja Kaukajärvellä myös arkiaamuihin ja -iltoihin. Tämä mahdollistaa entistä joustavamman kirjastoasioinnin.

- Omatoimiratkaisuja kehittämällä olemme pystyneet vastaamaan asiakkaiden toiveisiin entistä laajemmista aukioloajoista. Viime vuosina avatut monet omatoimikirjastot ovat lisänneet merkittävästi kirjastojen aukioloa: Tampereen kaupunginkirjaston toimipisteet ovat yhteenlaskettuna auki yli 65 000 tuntia vuodessa ja tästä yli puolet on omatoimiaukioloa, kirjastopalvelupäällikkö Johanna Laakso sanoo.

Omatoimiaukioloaikoina kirjaston ovet aukeavat, kun oven vieressä olevaan lukijaan näytetään PIKI-kirjastokortti ja näppäillään sen tunnusluku. Uuden tunnusluvun saa tarvittaessa kirjastosta. Omatoimitunteina kirjastossa ei ole henkilökuntaa, mutta asiakkaat voivat lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää tietokonetta, tulostinta ja langatonta verkkoa, lukea lehtiä ja työskennellä kirjaston tiloissa.

Jo aiemmin omatoimiaukioloajat ovat olleet käytössä Koivistonkylän, Peltolammin, Nekalan, Messukylän, Kämmenniemen ja Terälahden kirjastoissa sekä parhaillaan remontissa olevassa Härmälän kirjastossa. Syyskuun aikana Härmälän Kuuselakeskukseen avataan lisäksi omatoimiperiaatteella toimiva asiointipiste varausten noutoa ja aineiston palauttamista varten.

 

Lielahden kirjaston aukioloajat


Aukioloajat

ma–to 8–20
pe 8–19
la 9–16

Itsepalvelukäyttö (kirjaston ovet avoinna, mutta asiointi itsepalveluna)
ma-pe klo 8-10
la 9-10

 

Omatoimiaukioloajat

la klo 16–18
su klo 9–18

Kirjaston tietotori, peli- ja musiikkihuone sekä terassi eivät ole käytössä omatoimiaukioloaikana.

 

Kaukajärven kirjaston aukioloajat 


Aukioloajat

ma–ke 11–19
to–pe 11–16

Omatoimiaukioloajat

su–to 7–21
pe–la 7–17

Kokoushuone Kulmuri ja monitoimisali Kauksula eivät ole käytössä omatoimiaukioloaikana. Maanantaista perjantaihin kirjaston ovet avataan klo 8 alkaen. Muina omatoimiaikoina kirjaston ovet avautuvat kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla.

Kaikkien kirjastojen aukiolot ja yhteystiedot

Lisätietoja

Johanna Laakso
Kirjastopalvelupäällikkö
Puhelin:
040 509 1800
Teksti: Emma Salmi
Kuvat: Eva Kallioranta
Jaa sosiaalisessa mediassa