Ajoneuvon vertaisvuokraajille alennus asukaspysäköinnistä Tampereella

Tampereen kaupunki myöntää syyskuun alusta alkaen alennuksen asukaspysäköintiluvan hinnasta, mikäli asukaspysäköintiluvan haltija lisää ajoneuvonsa vertaisvuokrauspalveluun. Alennuksen määrä on polttomoottoriajoneuvoille 50 % ja täyssähköisille ajoneuvoille 75 %. 

Alennuksen saaminen edellyttää lisäksi, että ajoneuvolla on vähintään yksi vuokrauskerta kuukaudessa. Tampereella alennus myönnetään henkilöautojen lisäksi pakettiautoille, moottoripyörille, mopoautoille sekä alle 3500 kg painaville erikoisajoneuvoille.

Ajoneuvojen vertaisvuokrauksella tarkoitetaan sitä, että ajoneuvoa lainataan toiselle käyttäjälle jonkin yrityksen tarjoaman vuokrauspalvelun kautta. Ajoneuvon tarjoaja saa vuokrauksesta rahallisen korvauksen. Varsinaiset vuokrausehdot määrittelee palveluntarjoaja, eikä kaupunki ole osallisena itse vuokraustapahtumassa. Tällä hetkellä Tampereella toimii yksi vertaisvuokrauspalvelu GoMore.

Kokeilulla autot ja moottoripyörät laajempaan käyttöön

Kokeilulla halutaan kannustaa kaupunkilaisia resurssitehokkuuteen saamalla ajoneuvoja laajempaan käyttöön. Ajoneuvot ovat tutkimusten mukaan pysäköitynä jopa 95 % ajasta. Toisaalta kaikilla ei ole halua tai mahdollisuutta omistaa omaa ajoneuvoa, mutta ajoittain tarvetta ajoneuvon käytölle. Vertaisvuokrauksen avulla voisi saada satunnaisiin tarpeisiinsa ajoneuvon naapurustosta, samaan tapaan kuin yhteiskäyttöauton tai yrityksen vuokra-auton.

Ajoneuvojen vertaisvuokrauksen pysäköintialennus on kaupungin kokeilu, joka kestää vuoden 2024 loppuun asti. Pysäköintialennuksen jatkosta päätetään saatujen kokemusten perusteella.

Lisätietoja

Pekka Stenman
Liikenneinsinööri
Puhelin:
040 163 7226
Teksti: Pekka Stenman
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa