Lielahden liikuntapuiston pop up -ulkokuntosalista ja ideasuunnitelmasta hyvää palautetta kuntalaisilta

Lielahden nykyisen hiekkakentän paikalle rakennetaan laaja ja monipuolinen liikuntapuisto ulkokuntosaleineen ja pelikenttineen. Kesän alussa paikalla toimi väliaikainen ulkokuntosali, jonka käyttäjiltä pyydettiin palautetta laitteista ja harjoittelustaan. Myös liikuntapuiston ideasuunnitelmasta pyydettiin palautetta kuntalaisilta.
Liikunnanohjaajia harjoittelemassa ulkokuntosalilaitteilla.
Tampereen kaupungin liikunnanohjaajia testaamassa pop up -ulkokuntosalin laitteita salin avajaispäivänä toukokuussa.

Lielahden liikuntapuistossa oli 11.5.–18.6.2023 kaikkien vapaassa käytössä Tampereen ensimmäinen pop up -ulkokuntosali. Kokeilujakson aikana kuntosalin käyttäjien oli mahdollista osallistua ulkokuntosalin laitevalmistajan ja Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen toteuttamaan käyttäjätyytyväisyyskyselyyn ja antaa palautetta harjoituskokemuksestaan ja ulkokuntosalin laitteista. Yli 70 prosenttia vastaajista piti ulkokuntosalia tärkeänä lisänä kaupungin liikuntatarjontaan ja oli sitä mieltä, että sen tulisi jäädä liikuntapuistoon, ja 98 prosenttia vastaajista antoi ulkokuntosalille yleisarvosanan hyvä tai erinomainen. Kuntosalin sijainti, laitteet sekä myös mahdollisuus ilmaiseen harjoitteluun saivat käyttäjiltä kiitosta.

Ulkokuntosalilla oli kokeilujakson aikana yhdeksän kokonaisvaltaiseen harjoitteluun tarkoitettua laitetta, ja kävijöiden palautteita ja toiveita pyritään ottamaan huomioon liikuntapuiston pysyvän ulkokuntosalin laitevalikoimassa. Kyselyyn vastasi lähes 160 kävijää.

Liikuntapuiston monipuolinen ideasuunnitelma sai kiitosta

Lielahden liikuntapuistoa rakennetaan vuosien 2023–2024 aikana. Puiston alakentälle tulee tekonurmikenttä, joka jäädytetään talviaikaan tekojääradaksi, ja kesäisin kentällä pelataan pesä- ja jalkapalloa. Lisäksi alakentälle rakennetaan jääkiekkokaukalo, katukoripallokenttä ja asfalttimaalauksin jaksotettu oleskeluun sopiva reitti.

Puiston yläkenttä jakautuu viiteen esteradalla erotettuun alueeseen. Näitä ovat muun muassa 60 metrin juoksurata sekä pituushyppypaikka, ulkokuntosali ja liikunnallinen leikkialue minitrampoliineineen.

Liikuntapalvelut pyysi verkkosivuillaan palautetta tulevan liikuntapuiston ideasuunnitelmasta. Kyselyyn vastanneista lähes 40 prosenttia piti puiston kiinnostavimpana kohteena kuntoilualuetta, ja seuraavaksi eniten kiinnostusta herättivät liikunnallinen leikkialue ja tasapainorata. Ideasuunnitelma sai useissa palautteissa kiitosta monipuolisuudestaan, ja puistoon tulevia kohteita pidettiin yleisesti kiinnostavina.

Tampere.Finland -sovelluksessa toteutettuun liikuntapalvelujen kyselyyn vastanneista 70 prosenttia piti hyvänä mahdollisuutta päästä testaamaan pop up -ulkokuntosalin laitteita ja antamaan niistä palautetta, ja lähes puolet oli sitä mieltä, että pop up -ulkokuntosali innostaa kokeilemaan uusia liikkumismahdollisuuksia.

Lisätietoja

Mikko Heinonen
Liikuntapäällikkö
Puhelin:
050 554 5835
Teksti: Satu Jarva
Kuvat: Sari Helminen
Jaa sosiaalisessa mediassa