Tampereen kouluissa juhlistetaan presidentin syntymäpäivää Sauli-pelillä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö täyttää 75 vuotta 24.8.2023. Syntymäpäiväviikollaan presidentti Niinistö haastaa suomalaisia liikkumaan. Tampereen kaupunki vastaa haasteeseen järjestämällä tamperelaisissa kouluissa liikunnallisia välitunteja presidentin syntymäpäivänä.

Tasavallan presidentin 75-vuotispäivänä torstaina 24.8.2023 Tampereen kaupungin perusopetuksen ja esiopetuksen oppilaat pelaavat koulujen välitunneilla yhteistä, erityisesti presidentin syntymäpäivän kunniaksi suunniteltua liikunnallista Sauli-peliä. 

Tampereella kaupungin perusopetuksen suunnitteleman pelin teemoina ovat liikunta ja muut huomioon ottava yhteistyö ja vuorovaikutus. Pelissä oppilaat muodostavat 3-5 henkilön joukkueita ja tekevät liikunnallisia tai muita yhteishenkeä lisääviä tehtäviä. Pelissä karttuu tieto myös presidentti Sauli Niinistön virkatehtävistä ja harrastuksista. 

Kaikki pelin tehtävät tehdään yhdessä oman joukkueen kanssa. Pelissä joukkueen tavoitteena on kerätä 75 pistettä ja ensimmäinen tämän pistemäärän saanut joukkue on leikkimielisen kisan voittaja. 

- Tampereen kaupunki vastaa Tasavallan presidentin liikkumishaasteeseen innolla. On hienoa, että saamme yhdessä edistettyä liikkumista sekä innostettua muita mukaan. Kiitämme myös presidenttiä hienosta kannustamisesta ja lähetämme hänelle Tampereelta suuret onnittelut, Tampereen pormestari Kalervo Kummola sanoo.

Presidentin haasteeseen voi osallistua pitkin syksyä kävellen tai muuten liikkumalla sekä haastaa muita sosiaalisessa mediassa tunnisteella #liikkumishaaste. 
 

Lisätietoja

Kristiina Järvelä
Perusopetuksen johtaja
Puhelin:
040 800 4678
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Susanna Lyly
Jaa sosiaalisessa mediassa