Pormestari Kummola tapasi etänä Kiovan pormestari Klytškon

Pormestari Kalervo Kummola ja Kiovan pormestari Vitali Klytško keskustelivat etätapaamisessa. Pormestarit tapasivat ensimmäisen kerran nykyisissä toimissaan. Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan hyvinvointialue jatkavat Kiovan ja Ukrainan tukemista.

Kalervo Kummola kysyi tapaamisessa Vitali Klytškolta, mitä he tarvitsevat tällä hetkellä eniten. ”Me tarvitsemme rauhan”, pormestari Klytško vastasi.

Pormestarit kävivät tapaamisessa läpi ajankohtaista tilannetta sekä avun tarvetta Kiovan suuntaan. Pormestari Klytško kiitti pormestari Kummolaa sekä Tampereen kaupunkia kaikesta avusta ja tuesta, jota kaupunki on Kiovaan lähettänyt. Pormestarit keskustelivat Ukrainan tilanteen lisäksi Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkisuhteesta. Molemmat pormestarit näkevät ystävyyskaupunkitoiminnan hedelmällisenä ja kaikkia osapuolia hyödyttävänä.

”Tampereella on edelleen vahva tahtotila auttaa Ukrainaa ja ukrainalaisia. Keskustelu Klytškon kanssa oli hieno osoitus siitä, että vaikka tilanne on tällä hetkellä edelleen järkyttävä, Tampere muun valtakunnallisen avun ohella on tiukasti Ukrainan ja Kiovan rinnalla”, pormestari Kummola alleviivaa.

Tampereen kaupunki lähettää yhdessä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa Kiovaan käytöstä poistuvia TKL:n busseja sekä vesisäiliöauton. Tampereen kaupunki, Ilves ja Tappara puolestaan tukevat ukrainalaista jääkiekkoa lahjoittamalla puolet Aamulehti Tampere Cupin lipputuloista Ukrainan Hockey Dream Foundationille.

Kiova on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1954. Tampereen kaupunki on tukenut Ukrainaa Venäjän hyökkäyssodan aikana monin eri tavoin. Heti sodan alettua kaupunginhallitus päätti 150 000 euron raha- ja tarvikelahjoituksesta Ukrainalle. Ukrainaan on myös lahjoitettu käytöstä poistettuja TKL:n busseja, joiden kyydissä Ukrainaan on matkannut kaupungin hankkimia ja vapaaehtoisten keräämiä avustustarvikkeita. Symbolisesti tukea on osoitettu muun muassa valaisemalla Tammerkoskea Ukrainan lipun värein. Kiovalaisille lapsille on järjestetty kesäleiri toistamiseen Tampereella.

Teksti: Neea Loimuvirta
Kuvat: Kiovan pormestarin toimisto
Jaa sosiaalisessa mediassa