Tampere järjestää kesäleirin kiovalaisille nuorille

Tampereen kaupunki järjestää yhdessä ystävyyskaupunkinsa Kiovan ja Tampereen Kesäsiirtolayhdistys ry:n kanssa 25.–31.7.2023 kesäleirin kiovalaisille nuorille. Sastamalan Sorjassa järjestettävälle leirille on osallistumassa tänä vuonna kolmetoista nuorta Kiovasta. 

Ukrainalaiset nuoret osallistuvat yhdessä suomalaisten lasten ja nuorten kanssa "Sorjan parhaat" -leirille. Tarjolla on monipuolista ja ohjattua toimintaa kuten pelejä, askartelua ja ulkoilua. Leiristä vastaavat Tampereen Kesäsiirtolayhdistys ry:n leirijohtajat, koulutetut ohjaajat ja muu leirin henkilökunta. Leirin jälkeen kiovalaiset nuoret ja heidän saattajansa viettävät vielä päivän Tampereella. 

Tampereen ja Kiovan kaupunkien sekä Tampereen Kesäsiirtolayhdistyksen lisäksi matkaa ja sen ohjelmaa ovat tukeneet airBaltic, LOT Polish Airlines ja Särkänniemi. 

Leirin tarkoituksena on tukea sodasta kärsiviä nuoria ja järjestää heille tekemistä. Tampere tuki Kiovaa järjestämällä vastaavan leirin myös viime vuonna, tuolloin kiovalaisia nuoria osallistui leirille kymmenen. Ukrainalaisille lapsille ja nuorille järjestetään useita erilaisia kesäleirejä eri puolilla Eurooppaa. 

– Tampereella on edelleen vahva tahtotila auttaa Ukrainaa ja ukrainalaisia. Lasten ja nuorten tukeminen leirin muodossa yhdessä muiden kanssa on yksi esimerkki siitä, mitä teemme. On hienoa, että saamme jälleen isännöidä kiovalaisten lasten ja nuorten leiriä, sanoo pormestari Kalervo Kummola.
 
Tampereen kaupunki on aiemmin tänä vuonna lähettänyt Kiovaan Generators of Hope -kampanjan kautta lahjoitettuja aggregaatteja ja generaattoreita. Tampereella oleville ukrainalaislapsille on hankittu myös ukrainankielisiä kirjoja kirjastoon ja kouluihin. Tampereen kaupunki ja Kiova ovat olleet ystävyyskaupunkeja vuodesta 1954 lähtien.
 

Lisätietoja

Pirjo Rantanen
Koordinaattori
Puhelin:
040 481 9730
Veera Salminen
Leirijohtaja, Tampereen kesäsiirtolayhdistys ry
Puhelin:
040 773 0939
Jaa sosiaalisessa mediassa