Tampereen keskustaan tulee uusi nuorisotila

Tampereen ydinkeskustaan perustetaan uusi tila nuorille. Yli 300 neliön kokoinen nuorisotila avataan kauppakeskus Koskikeskukseen.

Koskikeskukseen avattava tila remontoidaan nuorten tarpeisiin, ja sinne tulee muun muassa tiloja kokoontumiseen ja pienryhmätoimintaan.

Tampereen kaupungin vs. nuorisopalvelujohtaja Tiina-Liisa Vehkalahden mukaan tällaiselle tilalle on ollut kova tarve.

– On hienoa nähdä, kuinka tästä kaikesta alkaa tulla hiljalleen totta. Tällä hetkellä tilaa, sen sisustusta ja toimintaa suunnitellaan yhdessä nuorten ja muiden toimijoiden kanssa. Myös yhteistyö kauppakeskuksen omistajayhtiö Cityconin kanssa on toiminut saumattomasta ja yhteisten tavoitteiden mukaisesti.

Uusi nuorisotila nousee Koskikeskuksen 0-kerrokseen Otavalankadun puoleiseen päähän. Vehkalahden mukaan Koskikeskus on sijaintinsa vuoksi täydellinen paikka keskustan nuorisotilalle.

– Koskikeskus on paikka, jossa nuoret viettävät jo nyt aikaansa ja jonne on helppo tulla. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä siihen, että saimme tilan näin keskeiseltä paikalta, hän iloitsee.

Nuorisotilan vuosikustannukset ovat yhteensä noin 300 000 euroa. Summa sisältää ohjaajien henkilöstökulut, tilavuokrat, vartioinnin sekä muut toiminnasta aiheutuvat kulut.

Nuorisotilan rakentaminen pyritään aloittamaan mahdollisimman pian, ja toiminta uudessa tilassa aloitetaan tulevan syksyn aikana tai viimeistään talvella 2024.

Lisätietoja

Tiina-Liisa Vehkalahti
Vt. nuorisopalvelujohtaja
Puhelin:
040 806 3239
Teksti: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa