Puistoruokailuissa jaettiin kesäkuussa lapsille 6 900 ateriaa

Tampereen kaupungin viidellä alueella on tänä kesänä tarjolla maksutonta lounasta tamperelaisille alle 16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Hervannassa, Kaukajärvellä, Lielahdessa, Peltolammilla ja Tesomalla jaettiin kesäkuun aikana 6 900 ateriaa. Puistoruokailut jatkuvat vielä 27.7. asti.

– Määrä on lähes sama, mitä viime kesänä puistoruokailuissa jaettiin koko kesän aikana. Kävijämäärät ovat kasvaneet huikeasti, mistä olemme hyvin onnellisia, kertoo puistoruokailuita koordinoiva projektisuunnittelija Heidi Rantanen.

Tänä vuonna puistoruokailujen toiminta laajeni myös Lielahteen, mikä ei Rantasen mukaan pelkästään selitä kävijämäärien selkeää kasvua.

Myös muutaman alueen puistoruokailupaikat ovat vaihtuneet, mikä on lisännyt hänen mukaansa kävijämääriä. Viime vuonna Hervannan puistoruokailu järjestettiin Suolijärven rannalla ja nyt se on Hervannan keskustassa. Lisäksi Tesomalla on siirrytty uimarannalta keskeisemmälle paikalle aluetta.

– Uskon, että puistoruokailu on tutumpi konsepti mitä viime kesänä. Lapset ja nuoret muistavat aiemmilta kesiltä, mistä on kyse. Lisäksi meidän viestintämme on tavoittanut ihmiset paremmin kuin viime kesänä, Rantanen kuvailee.

Puistoruokailu on kaikkien yhteinen tapahtuma

Puistoruokailuihin kaikki ovat tervetulleita viettämään aikaa perheen ja kavereiden kanssa sekä nauttimaan ohjatusta ohjelmasta tai omatoimisesta pelailusta ja lämpimästä ateriasta. Seuraavan viikon ruokalistan ainesosalisätietoineen ja ohjelmat löydät puistoruokailun sosiaalisen median kanavista.

– Olemme saaneet puistoruokailusta hyvää palautetta sekä vanhemmilta että lapsilta ja nuorilta. Ohjelmasta tykätään kovasti ja siihen voivat myös vanhemmat osallistua lasten kanssa, Rantanen sanoo.

Puistoruokailut ovat maanantaista torstaihin kello 11–13. Ensimmäisen tunnin aikana ohjelmassa on leikkejä, pelejä ja muuta toimintaa. Kello 12 alkaa varsinainen ruokailu, jolloin on tarjolla maksuton ateria kaikille alle 16-vuotiaille. Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet.

– Makumaailmat ovat tuttuja lapsille ja nuorille kouluista ja päiväkodeista, sillä Pirkanmaan Voimia valmistaa meille ruuat. Ruoka on maistunut lasten ja nuorten mielestä vielä entistä paremmalta ulkona nautittuna, Rantanen kertoo.

Vielä kerkeää mukaan

Puistoruokailut ovat nyt puolessa välissä ja jatkuvat vielä heinäkuun 27. päivään asti. Vaikka heinäkuun alku on ollut hieman sateisempaa, ruokajako on paikalla maanantaista torstaihin säästä riippumatta.

– Meillä kesäkuussa oli mahtavat säät. Vaikka nyt on ollut sateista säätä, ohjelmaan ei välttämättä ole ollut tulijoita, mutta ruokailuihin on. Ruokaa voi myös ottaa mukaan kotiin omassa rasiassa, jolloin ei tarvitse sateessa syödä, Rantanen kertoo.

Kolmas puistoruokailukesä näyttää tähän mennessä jo hyvin lupaavalta ja lapset ja nuoret ovat osallistuneet aktiivisesti puistoruokailuihin.

– Katsotaan kun kesälomat nyt alkavat, että miten se näkyy loppukesän kävijämäärissä. Toivottavasti väki löytää myös heinäkuussa paikalle, hän toivoo.

Puistoruokailua järjestetään viidellä alueella:

  • Hervannan Ahvenispuistossa (Valtaraitti 24)
  • Kaukajärven Riihiniemen rannassa (Järvikatu 14)
  • Lielahden kartanopuistossa (Tehdaskartanonkatu 38)
  • Peltolammin rannalla (Rukkamäentie 20)
  • Tesoman Veikonpuistossa (Tesomajärvenkatu)

Lisätietoja

Heidi Rantanen
Koulutussuunnittelija
Teksti: Emilia Narmio
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa