Tammelan stadionin operaattoriksi valittiin Ilves Edustus Oy

Tampereen kaupunki kilpailutti Tammelan stadionille operaattorin neuvottelumenettelyn avulla. Operaattoriksi valittiin kilpailutuksen voittanut Ilves Edustus Oy, jonka vastuulle tulee Tammelan stadionin toimintojen ylläpito. Stadion valmistuu joulukuussa 2023.
Tammelan stadionin rakennustyömaa ja rakenteilla oleva betoninen katsomorakenne.
Tammelan stadion valmistuu joulukuussa 2023.

Tampereen kaupungin omistamalle Tammelan stadionille pyrittiin valitsemaan operaattori, joka palvelee asiakkaita asiakaslähtöisesti, hoitaa toimintaa laadukkaasti ja tuottaa omalla toiminnallaan lisäarvoa Tammelan stadionin asiakkaille. Tarjouskilpailussa kilpailutettiin käyttöoikeus stadionin operoimiseen. 

Hankintapäätöksen jälkeen kaupunki tekee Ilves Edustus Oy:n kanssa käyttöoikeussopimuksen, jolla operaattori saa oikeuden operoida Tammelan stadionia ja voi periä palveluista maksuja palveluiden käyttäjiltä. 

- Käyttöoikeussopimusmallin lähtökohtana on, että operaattori harjoittaa itsenäisesti liiketoimintaa Tampereen kaupungin asettamien reunaehtojen puitteissa ja ottaa vastattavaksi toiminnan liiketoimintariskin kokonaisuudessaan, sanoo johtaja Lauri Savisaari Tampereen kaupungin sivistyspalveluista.

Sopimuskausi on viisi vuotta. Sopimusta on mahdollista jatkaa viiden vuoden optiokaudella. 

Kilpailutuksen ensimmäiseen vaiheeseen osallistumishakemuksen jätti kolme yritystä: Ari Suoniemi Oy, Tampere-talo Oy ja Ilves Edustus Oy. Tarjouskilpailun neuvotteluvaiheeseen valittiin kaikki kolme yritystä ja heille toimitettiin lopullinen tarjouspyyntö. Tarjouksen jättivät määräaikaan mennessä Ari Suoniemi Oy ja Ilves Edustus Oy. 

Ari Suoniemi Oy esitti tarjouksessaan omia, tarjouspyynnön vastaisia ehtoja, joten heidän tarjouksensa jouduttiin hylkäämään. Ilves Edustus Oy:n tarjous todettiin tarjouspyynnön mukaiseksi, joten Ilves Edustus Oy valittiin stadionin operaattoriksi.

Tammelan stadionin ensisijainen käyttötarkoitus on toimia jalkapallostadionina. Operaattorin roolina on mahdollistaa stadionilla tamperelaisen ylimpien sarjatasojen jalkapallon toiminta ja ottelutapahtumat sekä edistää jalkapallotoiminnan ja toimintaympäristön kehittymistä. Jalkapallotoiminnan lisäksi Tammelan stadion tulee olemaan aktiivisessa ja monipuolisessa ympärivuotisessa käytössä. 

- Ilves-perheellä on vankka ja pitkä kokemus erilaisten tapahtuminen järjestämisestä. Laajan kumppaniverkostomme avulla stadionille varmistetaan laadukkaat urheilu-, kulttuuri- ja viihdetapahtumat, toteaa Ilves Edustus Oy:n puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki.
 

Lisätietoja

Lauri Savisaari
Johtaja
Puhelin:
040 801 6081
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa