Tampereen uimavesien lämpötilat ja levätilanne löytyvät ulkoliikunnan olosuhdepalvelusta

Olosuhdepalvelussa voi hakea uimapaikkaa nimen, kunnon tai veden lämpötilan mukaan. Palvelun käyttäjä pääsee myös katsomaan historiatietoja sekä rannan kunnosta että veden lämpötilasta muutama viikko taaksepäin.
Massunlasten uimapaikan laiturilla on puiset penkit oleskeluun.
Massunlasten uimapaikka löytyy Ranta-Tampellan alueelta.

Tampereen Infra Oy huolehtii uimarantojen kunnossapidosta Tampereen kaupungin alueella. Infralaiset mittaavat veden lämpötilan rannoilla, paikasta riippuen päivittäin, tai muutaman kerran viikossa ja samalla silmämääräisesti katsovat levätilanteen. Nämä tiedot päivitetään uuteen ulkoliikunnan olosuhdepalveluun. Samalla rantasiistijät, joita on yhteensä kymmenen, tarkastavat rakenteita, kuten laiturien ja portaiden kuntoa, leikkivälineitä, vessoja, pukukoppeja ja yleistä siisteystasoa sekä keräävät roskia ja joissakin paikoissa tekevät myös vihertöitä.

Infran tehtäviin kuuluu myös valvoa yleisiä järjestyssääntöjä sekä EU-rannoilla olevaa tupakointikieltoa, jonka merkit osoittavat.

Tampereen kaupungin alueella on 14 isoa EU-uimarantaa ja 20 pientä uimarantaa. Tampereen Urheilusukeltajat ry on tarkastanut kaikki uimarannat ennen uimakauden alkua.

Pyynikin ja Rauhaniemen uimarannoilla on 4. elokuuta saakka uimavalvonta arkisin klo 11–18.

Teksti: Jyrki Ristilä ja Satu Jarva
Kuvat: Satu Jarva
Jaa sosiaalisessa mediassa