Härmälän koulun perusparannus alkaa heinäkuussa

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi 14.6.2023 Härmälän koulun perusparannuksen toteutussuunnitelman. Rakennustyöt alkavat heinäkuussa. Myös koulun pohjakerroksessa sijaitseva aluekirjasto perusparannetaan samassa yhteydessä.

Suunnitelman mukaan koulun tilat ovat valmiina käyttöön tammikuussa 2025. Koulun piha-alue viimeistellään perusparannuksen valmistumisen jälkeen keväällä.

Koulun perusparannuksen toteutuskustannusarvio on 14,23 miljoonaa euroa. Se on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella. Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 151 050 euroa.

Koulun perusparannuksen yhteydessä myös tiloja korjataan paremmin vastaamaan perusopetuksen voimassa olevaa opetussuunnitelmaa. Esiopetusta varten tehdään esimerkiksi märkäeteistilat. Kouluun sijoittuu 0–6-luokka-asteet, ja laskennallinen oppilasmäärä tulee olemaan 425.

Kunnostettavan rakennuksen laajuus on 4837 bruttoneliömetriä. Rakennuksessa on kolme kokonaan maanpäällistä kerrosta ja osittain maanpinnan alapuolella oleva pohjakerros. Pääosa kellarin tiloista puretaan tai poistetaan käytöstä.

Perusparannuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy.

Härmälän koulu valmistui vuonna 1953 arkkitehteinaan Antti Ilveskoski ja Bertel Strömmer. Rakennus on toiminut kouluna koko historiansa ajan.

Kauden 1.6.2023–31.5.2025 asunto- ja kiinteistölautakunnan uutena puheenjohtajana toimii apulaispormestari Ilkka Sasi (kok). Apulaispormestari johtaa asioiden käsittelyä lautakunnan kokouksissa, määrittelee lautakunnalle esiteltävien asioiden valmistelun suuntaviivat palvelualueen johtajalle ja vastaavat pormestarin alaisuudessa edunvalvonnasta, edustamisesta ja yhteydenpidosta eri sidosryhmiin.

Lisätietoja

Virpi Ekholm
Kiinteistöjohtaja
Puhelin:
040 020 5044
Ilkka Sasi
Apulaispormestari
Puhelin:
+358504123703
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Arkkitehtitoimisto Forssi Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa