Lukemalla pääset minne vaan ‒ Lukemisen ilosanomaa julistava ratikka on nyt liikenteessä

Maanantaista 12.6. alkaen nähdään liikenteessä ratikka, jonka ulkopintateippaukset kertovat lukemisen ja kirjojen maailmasta. Ratikan sivut ovat keskenään erilaiset ja jokaisen vaunun teippauksessa on oma tunnelmansa.

Teippaus on tuotettu yhteystyössä Tampereen kaupunkimarkkinoinnin, Tampereen kaupunginkirjaston ja Sara Hildén -akatemian kanssa. Kuvitus on koostettu Sara Hildén -akatemian oppilaiden yli 40 teoksesta, joita oppilaat olivat työstäneet kevään aikana. 

‒ Sara Hildén -akatemian 1.–9. luokkien oppilaat tarttuivat tarinoiden kuvallistamiseen suurella innolla. Lukeminen on monille kuvataidekoulun oppilaille rakas harrastus. Taiteen eri muodot mahdollistavat lapsille ja nuorille tarttumapintoja erilaisiin ilmiöihin, myös haastaviin aiheisiin, ja antavat välineitä luoda uusia toivottavia todellisuuksia, kertoo apulaisrehtori Heidi Saramäki Tampereen seudun työväenopiston Sara Hildén -akatemiasta.

Lukemiseen liittyvää julkista keskustelua leimaa huoli: lasten ja nuorten lukutaito on heikentynyt ja lukeminen harrastuksena hiipuu. Ratikan teippauksessa halutaan korostaa lukemisen hauskuutta, sen kautta avautuvia mahdollisuuksia, uusia maailmoja ja seikkailuja. Lukeminen voi innostaa unelmoimaan ja se auttaa ymmärtämään maailmaa, muita ihmisiä ja itseä.  

‒ Lukuratikka tuo hienosti esiin lukuharrastuksen moninaisuutta. Jokaisen kannattaa lukea juuri sitä, mikä itseä ilahduttaa, ja tapojakin on monia: joillekin perinteinen kirja on ainoa oikea, toisille taas äänikirjat ovat avanneet oven kirjojen maailmaan. Kirjasto on hyvä paikka lukumatkan aloittamiseen. Lukuvinkkimme ja palvelumme näkyvät myös ratikassa kesän ja syksyn aikana, sanoo palvelupäällikkö Hanna Huovinen kaupunginkirjastosta.
 
Teipattu ratikka on liikenteessä vuoden loppuun asti. 

Lisätietoja

Jonna Nyholm
Tampereen kaupunki Markkinointiasiantuntija
Puhelin:
040 674 3617
Hanna Huovinen
Tampereen kaupunginkirjasto Palvelupäällikkö
Puhelin:
040 536 8644
Heidi Saramäki
Tampereen seudun työväenopisto, Sara Hildén -akatemia Apulaisrehtori
Puhelin:
040 806 3583
Teksti: Jonna Nyholm
Kuvat: Nina Roine / PunaMusta Media
Jaa sosiaalisessa mediassa