Taidemuseon ja Pyynikintorin kaavasta poliittinen sopu

Tampereen pormestarikoalitio on löytänyt poliittisen sovun Tampereen taidemuseon ja Pyynikintorin asemakaavan (asemakaava 8667) osalta. Täydennysrakentamisesta alueella luovutaan.
Tampereen taidemuseo kuvattuna ulkoa kesäaikaan.
Tampereen taidemuseo kuvattuna vuonna 2014.

Asemakaavasta irrotetaan Pirkankadun pohjoispuolen eli Tampereen taidemuseon puoli ja suunnittelua jatketaan eteenpäin vain Tampereen taidemuseon ja Amurin työläismuseokorttelin alueen osalta, kertoo Tampereen pormestari Kalervo Kummola

Suunnitellusta täydennysrakentamisesta Pirkankadun eteläpuolelle luovutaan.

– Täydennysrakentaminen ei sovi Heinätorin alueelle, ja täydennysrakentaminen olisi vaatinut myös maanalaisen pysäköintilaitoksen Pyynikintorin alle. Näin toimimalla pääsemme etenemään taidemuseon laajennussuunnitelman kanssa ja parantamaan taidemuseon aluetta houkuttelevana kulttuurikohteena, Kummola sanoo.

Täydennysrakentamisesta ei kaavoiteta myöskään Pyynikin Uimahallin pohjoispuolella olevaan kortteliin.

Kaavan näytteille asettaminen jätettiin pöydälle toukokuussa yhdyskuntalautakunnan kokouksessa. 

– On tärkeää, että asia saadaan ratkaistua ja Tampereen taidemuseon kehittämisessä päästään eteenpäin. Epävarmuus alueen kehittämisestä poistuu. Käytännössä asemakaavan jakaminen päätetään yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 21. kesäkuuta, jolloin se palautetaan uudelleen valmisteluun, sanoo kaupunkiympäristön palvelualueen lautakuntien apulaispormestari Pekka Salmi.

Uusi, vain taidemuseon seutua koskeva asemakaavaehdotus tulee todennäköisesti nähtäväksi tämän vuoden syksyllä.

Lisätietoja

Kalervo Kummola
Pormestari
Puhelin:
+358 40 543 5412 / erityisavustaja Neea Loimuvirta, [email protected]
Pekka Salmi
Apulaispormestari
Jaa sosiaalisessa mediassa