Koulujen päättäjäisten juhlinta sujui melko rauhallisesti

Nuoret kokoontuivat lauantai-iltana juhlimaan koulujen päättymistä perinteisesti Rosendahlin rantaan. Joukko nuoriso-ohjaajia ja vapaaehtoisia aikuisia jalkautui juhlivien nuorten pariin.

Kolea sää vaikutti päättäjäisten juhlintaan, ja edellisvuosiin verrattuna nuoria oli paikalla melko maltillinen määrä.

– Arvioimme, että koko illan aikana paikalla oli noin 2000–3000 nuorta. Kokonaisuutena ilta oli suhteellisen rauhallinen. Nuoret juhlivat pääosin maltillisesti ja olivat hyväntuulisia. Joitain ylilyöntejä mahtui toki joukkoon, mutta sitä varten työntekijämme ja muut ammattilaiset olivat paikalla auttamassa. Pääpaino illan työssä oli nuorten kohtaamisessa, kertoo Tampereen kaupungin vs. nuorisopalvelujohtaja Tiina-Liisa Vehkalahti.

Nuorten pariin jalkautui nuoriso-ohjaajia eri tahoista sekä vapaaehtoisia aikuisia. Yhteensä heitä oli noin 70. Jalkautujat tekivät tiivistä yhteistyötä Pelastuslaitoksen, Poliisiin, SPR:n ja sosiaalipäivystyksen kanssa.

– Yhteistyö eri tahojen kanssa sujui erinomaisesti. Tällainen saumaton yhteistyö on edellytys sille, että voimme auttaa nuoria mahdollisimman hyvin, sanoo Vehkalahti.

Illan aikana jalkautujat kohtasivat noin 1000 nuorta, joista muutama sata kaipasi jonkinlaista apua ja joista noin 100 ohjattiin eteenpäin.

Lisätietoja

Tiina-Liisa Vehkalahti
Puhelin:
040 806 3239

vs. nuorisopalvelujohtaja

Jaa sosiaalisessa mediassa