Vastuullisuusagentit pitävät Tampereen keskusta-alueet siistinä

Vastuullisuusagentit huolehtivat Tampereen siisteydestä tänäkin kesänä. Ensimmäinen ryhmä nuoria pääsi aloittamaan työnsä toukokuussa jääkiekon MM-kisojen aikaan. Vastuullisuusagentit havainnoivat myös, miten siisteyttä voisi parantaa ja raportoivat siitä eteenpäin. He ovat saaneet positiivista palautetta niin työstään kuin värikkäistä roskiksistaankin.
Kuusi vastuullisuusagenttia seisoo keltaisissa työliiveissä ja turkooseissa lippalakeissa Posteljooninpuistossa Tampereella roskapihtien kanssa.
Vastuullisuusagentit Amy, Anne, Tuuli, Inka, Ali ja Sara roskapihtien kanssa Posteljooninpuistossa.

Tampereen kaupunki ja Ohjaamo palkkasivat yhdessä Tampereen Infran kanssa kesäksi 2023 yhteensä 18 vastuullisuusagenttia. Vastuullisuusagentti-tiimin tehtävänä on huolehtia kaupungin puhtaudesta ja levittää positiivista kuvaa vastuullisuudesta. He varmistavat, että Tampereen kaupungin ulkoalueet, kuten puistot ja kulkureitit, pysyvät puhtaina ja viihtyisinä. He tarkkailevat jatkuvasti alueita ja reagoivat nopeasti mahdollisiin siisteysongelmiin, kuten roskien keräämiseen. Korjattavista asioista lähetetään viestiä Tampereen Infralle.

Ensimmäinen vastuullisuusagenttiryhmä aloitti työnsä, kun jääkiekon MM-kisojen finaaliviikko oli käynnissä. He toivat oman osuutensa tapahtuma-alueiden ja niiden ympäristön siistinä pitämiseen. Lisäksi vastuullisuusagentit ovat tehneet tärkeää työtä edistäessään positiivista kuvaa vastuullisuudesta ja siisteydestä. 

– Kisat ovat näkyneet Tampereella siten, että täällä on ollut huomattavasti enemmän ihmisiä liikkeellä, mikä luonnollisesti vaikuttaa roskien määrään alueella, kertoo vastuullisuusagentti Sara.

Tampereen kaupunki on saanut paljon positiivista palautetta vastuullisuusagenttien toiminnasta. Vierailijat ja asukkaat ovat kiitelleet kaupungin siisteyttä ja tehokasta roskien käsittelyä. Myös vastuullisuusagenttien maalatut roska-astiat ovat saaneet positiivista palautetta osakseen.

– Palaute on ollut tosi positiivista. Ihmiset ovat olleet tosi kiitollisia ja arvostavat sitä työtä, mitä me täällä keskustassa tehdään, iloitsee vastuullisuusagentti Sara.

Lisätietoja

Tellu Mattila
Tiimiesimies, Ohjaamo
Puhelin:
+358406612204
Teksti: Tuija Jaatinen
Kuvat: Tuija Jaatinen
Jaa sosiaalisessa mediassa